MS hastasını “cumanın sevabına” sırtlarında taşıyorlar

4957

Kütahya’da üç üniversite öğrencisi, 10 yıl önce MS hastalığına yakalanan 38 yaşındaki Mustafa Öztürk’ü, en büyük isteği olan cuma namazına götürmek için 4. kattaki evinden sırtlarında indirip çıkarıyor.

Dumlupınar Üniversitesinde öğrenim gören ve aynı evi paylaşan Alparslan Kılınboz, Fatih Demircan, Fırat Toğal, MS hastasına verdikleri destek dolayısıyla, Radyo Dumlupınar’ın “İnsanlık Ölmedi” ödülüne layık görülen 10 kişi arasında yer aldı.

MS hastası Öztürk’ü, bir yıldır asansörsüz binanın 4. katından sırtında indirip cuma namazı için camiye götüren öğrenciler, namazdan sonra yine aynı şekilde 4. kata çıkarıp evine bırakarak, örnek oluyor.

Üniversite öğrencilerinden Alparslan Kılınboz, bir tanıdıkları vasıtasıyla Mustafa Öztürk ile tanıştıklarını söyledi.

Öztürk’ün hasta olduğunu ve cuma namazına gitmeyi çok istediğini öğrendikten sonra harekete geçip kendisini tanıdıklarını ifade eden Kılınboz, ev arkadaşlarıyla birlikte MS hastasının isteğini yerine getirmeye çalıştıklarını anlattı.

Sağlığı imkan vermediği için namaza gidemeyen Öztürk’ü her hafta cuma namazı için camiye götürdüklerini dile getiren Kılınboz, şunları kaydetti:
“Mustafa ağabeyi, evinden sırtımıza alarak aşağı indirip önceden ayarladığımız bir araçla istediği herhangi bir camiye, cuma namazına götürüyoruz. Bu hafta şehir merkezindeki Karagöz Camisi’ne geldik ve burada cuma namazını eda ettik. Tekrar sırtımızda 4. kata çıkarıp evine bırakıyoruz. Biz bunu çıkarsız ve samimi bir şekilde yapıyoruz. Bunda herhangi farklı bir amacımız yok, sadece Allah rızası için bu işi yapmaya çalışıyoruz.”

Yaklaşık 10 yıl önce MS hastalığına yakalanan ve yürüme yetisini kaybeden Öztürk de kendisine yardımcı olan üniversite öğrencilerine teşekkür etti.

Hastalığından dolayı cuma namazlarına gidemediğini anlatan Öztürk, “Öğrenciler sayesinde bir yıldır namazımı kılabiliyorum. Fırat, Fatih ve Alparslan ile iyiki tanışmışım. Beni sırtlarında taşıyarak alıyorlar ve farklı camilerde cuma namazlarına götürüyorlar. Rabbim öğrenci arkadaşlarımdan razı olsun. Rahatsızlığımdan hiçbir şikayetim yok. Belki de rahatsızlığım sayesinde öğrenci arkadaşlarım sevap kazanıyor. Allah, öğrenci arkadaşlarımızın bu iyiliklerini kendi katında kabul etsin.” dedi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir