NG Kütahya Seramik 213’üncü şubesini Bursa’da açtı

2265

Dünya seramik endüstrisinin devi NG Kütahya Seramik’in, 213’üncü şubesi olan Bursa İnfo Showroom’unun açılışı gerçekleştirildi. NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral yaptığı konuşmada, “Buraya geldik, Kütahya markamızı astık, bu mağaza bundan sonra Bursalı hemşerilerime, arkadaşlarıma ve kardeşlerime aittir.” dedi.

Türk seramik sektörünün en fazla mağaza sayısına sahip olan NG Kütahya Seramik, 213’üncü şubesinin açılışını Bursa’da yaptı. Törene, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, NG Kütahya Seramik Genel Müdürü Ali Abacı, Türkiye Genç İşadamları Derneği üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

“TERECİYE TERE SATMAYI SEVİYORUZ”

Türkiye’nin çok hassas bir dönemden geçtiğini belirten Erkan Güral, bu süreci yatırım yaparak kolay hale getirmenin çabası içerisinde olduklarını dile getirerek, “Kütahya da ben ve benimle birlikte görev yapan 5 bin çalışma arkadaşımla, ülkemiz için ve ülkemiz ekonomisine katma değerler yaratabilmek için elimizden geldiğince var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Genç bir ekip arkadaş grubum var, kendileriyle birlikte her zaman için farklı konuların takipçisi oluyoruz. Sektörde yapılan şeyleri tespit edip yapılmayanlar varsa onların üzerine gidiyoruz, sektörde çok yapılan neler varsa onları tespit edip bunları da yapmamaya çalışıyoruz. Çünkü sıradan işler, sıradan çalışmalar hak ettiği değeri bulmuyor. Söz konusu olan şey emek ise bu emeğin en iyi şekilde karşılığını bulması lazım. Bizler artık Türkiye’den çıkıp, dünya arenasında ülkemizi ürünlerimizle, markalarımızla en iyi şekilde nasıl temsil edilebilir bunun gayretinde olmaya çalışıyoruz. Biz tereciye tere satmayı seviyoruz İtalya’ya, İspanya’ya, Çin’e seramik ihracatı yapıyoruz. Boyunuzdan büyük işler yapmayın diyerek büyütüldük ama, biz boyumuzdan büyük işler yapıyoruz. Az sonra içeri girdiğimizde sizlerde tanıklık edeceksiniz. 2 buçuk metre boyunda seramikler üretiyoruz. Bunları da Türkiye de gerçekleştiren ilk ve tek seramik markasıyız. Bu inovatif ürünlerle ancak bu çalışmaların karşılığını bulacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

“ARTIK AVRUPA’DA AVRUPALI DEVLERLE BAŞ EDEBİLİYORUZ”

Türk firmalarının artık Avrupa’da Avrupalılarla baş edecek seviyeye geldiğini söyleyen Güral, “Çin’de bu ürünleri satabilmek gerçekten hem onur veriyor bize, hem de bizleri gururlandırıyor, mutlu ediyor. Yeter mi hayır yetmez. Türkiye’de en iyi olmak değil hedefimiz. Biz artık Türk firmaları olarak Avrupa’da Avrupalı devlerle baş ediyoruz ve baş etmek dediğim onların için sıralamaya girmenin gayreti içerisindeyiz. Bu gün burası Kütahya Seramik bünyesindeki 213’üncü mağazamız. Ramazan ayına 22 gün var sanıyorum, 22 gün içerisinde buradan sonra 5 mağaza daha açıp 218 e ulaşacağız. Bitmedi, ramazandan sonra tekrar havaların sıcak olması sebebiyle biraz ara verip eylül ayıyla sanıyorum açılışlara başlayacağız. Amacımız şu; tüketicilerimize en yakın noktada olmak ve bu ürünleri en yakın şekilde kendilerine ulaştırabilmek, gösterebilmek. Artık bu iş modanın bir parçası. Sadece bir kaplama malzemesi değil, modayla birlikte bütünleşen mekanlara değer katan ve anlamlandıran bir üründür bu. Bu anlamda yeni yapmış olduğumuz yatırımlarla bu çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

“GÖREVİMİZ ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK”

Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi yaşadığı hain darbe girişimine de değinen Güral, “Ülkemiz bir hain gece yaşadı 15 Temmuz. Biz 16 Temmuz akşamı Kütahya da Zafer Meydanı’nda Kütahyalı hemşerilerimizle birlikteyken babam, atam Nafi Bey’in bir sözü ile yeni bir seramik fabrikasının temeli attık. İsmi 15 Temmuz Şehitler Seramik Fabrikası olarak adlandırıldı. Montajı bitti, Allah nasip ederse ay sonunda 375 yeni arkadaşımızın iş alacağı o fabrikayı da biz hizmete açıyoruz. Bu fabrikayı henüz hizmete açmadan bu fabrikanın kapasitesini yüzde 50 oranın da arttıracak anlaşmayı da geçen ay içerisinde imzaladık. Bunu da bu sene bitmeden Allah nasip ederse orada da 175-200 civarında arkadaşımız çalıştıracağız. Onu da hayata geçireceğiz. İş dünyası temsilcileri olarak bizlerin görevi ülke ekonomisine katkı sağlamak, biz bunu biliyoruz.” dedi.

“TÜRKİYE’YE DAHA FAZLA DÖVİZ KAZANDIRMALIYIZ”

İş dünyasının görevinin ülkelerarası ticareti artırmak ve Türkiye’ye daha fazla döviz kazandırmak olduğunu belirten Güral, “Siyasi sorunlar olabilir. Ama iş dünyası temsilcilerinin görevi, bu diyaloglarımızı ülkeler arası ticaretlerimizi arttırmak ve bizimde Türk yöneticileri olarak ülkemize daha fazla döviz kazandırmak ve kazandırabilmek. Genç arkadaşlarımızla birlikte biz bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Buraya geldik, Kütahya markamızı astık, bu mağaza bundan sonra Bursalı hemşerilerime arkadaşlarıma ve kardeşlerime aittir. Kullanımı sizindir. Hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle mağazanın hayata geçmesi süresince emek sağlayan tüm ekip arkadaşlarıma takım arkadaşlarıma sizlerin huzurunda kocaman bir teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir