‘Mesele siyasi parti meselesi değil’

1582

MHP Kütahya İl Başkanı Mehmet Ali Türker, “16 Nisan referandumu Türkiye Cumhuriyeti devletinin, içte ve dışta var olan şer odaklarından kurtulmasının başlangıcı olacaktır. Meselelere “siyasi parti” çerçevesinden değil, “amaç ve hedefte uzlaşma” çerçevesinden bakılması mecburiyet haline gelmiştir.” dedi.

“MİLLETİMİZ 16 NİSANDA ‘EVET’ DİYECEK”

Türker, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin her yönden korkunç ve dış destekli sistematik cinayetler ve terör eylemleri ile köşeye sıkıştırılmaya, bölgesel ve küresel planda eli zayıflatılmaya çalışılmakta olduğunu belirtti.

TBMM’nin “evet” dediği anayasa değişikliği teklifine, milletin de 16 Nisan’daki referandum da aynı iradeyi göstereceğini dile getiren Türker, şunları kaydetti: “Türk milleti, kaderde ve kederde birlik olmuş muazzam bir beşeri varlık olarak, kendisini doğrudan ilgilendiren hükümet etme sistemiyle ilgili son sözünü söyleyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi milli, ilkeli ve tutarlı bir siyasi anlayışın temsilcisi olarak TBMM’de evet dediği anayasa değişikliği teklifine 16 Nisan’daki referandumda da aynı iradeyi gösterecektir. 16 Nisan referandumu Türkiye Cumhuriyeti devletinin içte ve dışta var olan şer odaklarından kurtulmasının başlangıcı olacaktır inşallah.”

“ÜLKEMİZ İÇ SAVAŞA SÜRÜKLENMEK İSTENİYOR”

Türkiye’nin bir iç savaşa sürüklenmek istendiğini kaydeden Türker, “ Ortadoğu’da haritaların değişeceğini söyleyenlerin asıl hedefinin Türkiye olduğu, gerek 2011’den sonra yaşananlar, gerekse 15 Temmuz darbe girişimi neticesinde bütünüyle ortaya çıkmıştır. Ülkemiz iç savaşa sürüklenmek istenmektedir. Bunun önlenmesi için de sınırlarımızın dışında yuvalanan bu terör yapılarının yok edilmesi gerekir. Dost bildiğimiz Almanya, Hollanda ve Avusturya’dan Türkiye aleyhtarı kararlar birbirini izlemektedir. Almanya, Türkiye’ye karşı örtülü faaliyetler yürütmekte. Bölücü unsurlara her türlü desteği vermektedir. Bu ülkelerin Türkiye aleyhine yapmış olduğu faaliyetlerinden dolayı Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli milletin sesi olmuştur, ‘’Türkiye kaynarsa, Berlin yanacaktır.’’ Diyerek cevap vermiştir” diye konuştu.

“MESELE SİYASİ PARTİ MESELESİ DEĞİL”

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti 15 Temmuz akşamı FETÖ terör örgütünün alçak bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kalmıştır” diyen Türker, “Bu terör örgütü yıllardır din kisvesi altında çoğalmış, güçlenip ortaya çıkmak için uygun zaman aramıştır. 15 Temmuz kalkışmasını yapan vatan hainlerini Müslüman Türk milleti lanet ile hatırlayacaktır. Siyasi kan davalarından bu ülkenin çok çektiğini hepimiz biliyoruz. Meselelere “siyasî parti” çerçevesinden değil, “amaç ve hedefte uzlaşma” çerçevesinden bakılması mecburiyet haline gelmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi çatışmacı değil uzlaşmacı, ayrıştırıcı değil bütünleştirici, ötekileştirici değil kucaklayıcı ve sorumluluk içinde gayret gösteren, Türk milletini geleceğe birlikte taşıma iradesini ortaya koyan bir siyaset anlayışını benimsemektedir. Milliyetçi Hareket Partisi, yarım asra yaklaşan tarihinin her döneminde olduğu gibi bu süreçte de “önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” ilkesi doğrultusunda, “inisiyatif alan”, “etkili” bir siyasi tutum sergilemiştir. Türk milleti, kaderde ve kederde birlik olmuş muazzam bir beşeri varlık olarak, kendisini doğrudan ilgilendiren hükümet etme sistemiyle ilgili son sözünü söyleyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi milli, ilkeli ve tutarlı bir siyasi anlayışın temsilcisi olarak, TBMM’de evet dediği anayasa değişikliği teklifine 16 Nisan’daki referandumda da aynı iradeyi gösterecektir” ifadelerini kullandı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir