Kütahya’dan binlerce ‘evet’

1585

Kütahya Zafer Meydanına binlere hitap eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Kütahya’ya müjdeler verdi. “Kütahya’ya 600 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz” diyen Başbakan Yıldırım, “Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur, Antalya hızlı treni yapılacak ve Kütahya’dan da geçecek. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“HAYME ANA’NIN ÖĞRETİSİ BAŞIMIZIN TACI”

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Zafer Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Osmanlı Beyliği’nin kurucusu Ertuğrul Gazi’nin annesi Hayme Ana’nın “Oğul boyundan soyundan olsun olmasın insana adil davran. Yüreğinden inancı, ağzından duayı, davranışından ahlakı eksik etme. Beylik dermekle, ağalık vermekledir. Sofranı ve keseni yoksullara açık tut” sözlerini anımsatarak konuşmasına başlayan Yıldırım, bu öğretinin başlarının tacı olduğunu söyledi. AK Parti hareketinin 15 yıldır hakkı hakim kılmak ve adaleti tesis etmek için mücadele ettiğini dile getiren Yıldırım, “Yüreğimizde millet sevdası, arkamızda sizlerin duası hiç ama hiç eksik olmadı. Milletle beraber Türkiye’yi büyüttük. Kazanımları hakça dağıttık.” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINDAN SELAM GETİRDİ

Kütahyalılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “Biz bu topraklara aşkla bağlıyız. İşimiz hizmet, gücümüz millet. Biz gençlerimiz geleceğe umutla baksınlar diye siyaset yapıyoruz. Annelerimizin gözlerindeki umut çoğalsın diye siyasetteyiz. Evlerimiz, obalarımız, ocaklarımız, şehirlerimiz mamur olsun diye siyasetteyiz. Türkiye’yi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına taşımak için siyasetteyiz. Devletimizi, milletle birlikte güçlendirmek için siyasetteyiz. Hizmet ve eser siyaseti yapıyoruz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Demokrasimizi, hukuk devletimizi, ülkemizi yüceltmek için siyaset yapıyoruz. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyuyoruz.”

“15 TEMMUZ BU MİLLETİN DESTAN YAZDIĞI GECEDİR”

Halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gördüklerini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi: “İktidara geldiğimiz ilk günden bu tarafa sessiz devrimler yaptık. Hayal edilemeyenleri gerçeğe dönüştürdük. Allah’a şükürler olsun ki her açıdan çok daha güçlü bir Türkiye inşa ettik. Ekmeğimizi büyüttük, aşımızı çoğalttık, 15 yılda 8 milyon vatandaşımıza iş ve aş sağladık. Ülkenin üzerindeki kara bulutları birer birer dağıttık. Allah bize o geçmiş kötü günleri göstermesin. İstikrarsızlığı bu millete bir daha yaşatmasın. Bu milleti bir daha IMF kapılarına gitmeye mecbur bırakmasın. Zayıf iktidarlar döneminde neler kaybettiğini siz iyi biliyorsunuz. 70’li yıllar, 90’lı yıllar Türkiye’nin kayıp yılları oldu. O yıllarda Türkiye, doğru dürüst karar alamadı, Bakanlar Kurulu’nu bile toplayamadı. Devlet bütçesi açıklar verdi, hazinemiz tam takır hale geldi, kamu hizmetleri yetersiz kaldı. Onların uçurumun kenarına getirdiği Türkiye’yi milletimizle ele ele vererek düzlüğe çıkarttık. Onların itibarını zedelediği Türkiye’ye yeniden itibar kazandırdık. Bütün bunları önümüze çıkan engelleri aşa aşa yaptık, sizinle yaptık. En sonunda 15 Temmuz’da yaptık. 15 Temmuz bu milletin destan yazdığı gecedir.”

“KÜTAHYA 15 TEMMUZDA MEYDANLARA KOŞTU”

Yıldırım, FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz akşamı Kütahyalıların Türk bayraklarıyla Zafer Meydanı’na koştuğunu anımsatarak şunları kaydetti: “Kütahya darbecilere geçit vermedi. Bayrak inmedi, ezanlar dinmedi. Bayrağımıza, demokrasimize, ülkemize sahip çıktınız. Siyasetçilerin görevi, ülkesine hizmet etmektir. Hizmet edene de destek olmaktır. İki gün sonra önünüze gelen anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyenler, geçmişte memleketin yararına her yatırıma da ‘hayır’ dediler. Biz onları biliriz. Onlar sadece engellemek için varlar çünkü onların siyasetten anladıkları bu. ‘AK Parti hizmet yapmasın, bu ülke ilerlemesin, bu milletin gönlünü fethetmesin.’ diye çalışıyorlar. Onların işi yapmak değil, yapılanı engellemek. Üretmek için değil, ürettirmemek için çalıştılar. Milletin de onlardan bir umudu ve beklentisi yok.”

“Türkiye’nin önünü açacak sistem geliyor” diyen Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Darbeci, vesayetçi zihniyetin memlekete hep zararı oldu. Memleketin kalkınmasını büyümesini hep geciktirdi. Türkiye yeni bir destan yazmaya, Türkiye muasır medeniyetler seviyesine giden aydınlık yarınlarını 16 Nisan Pazar günü açmaya hazırlanıyor. Evet, şimdi değişim vakti. Artık istikrarla işimize aşımıza huzurumuza geleceğimize bakacağız. Zayıf iktidar dönemleri bitecek artık iktidarın sahibi siz olacaksınız. Sandıkta seçeceksiniz güvenoyunu sandıkta vereceksiniz 5 yıl boyunca size hizmet edecek bir daha e muhtaralar darbe tehditleri kapatma davası 15 Temmuzlar yaşanmayacak. Millet kazanacak, Türkiye kazanacak, daha çok demokrasiye, daha güçlü yönetime, daha bir dinamik sisteme evet diyecek. Söz de karar da sizin olacak, milletin olacak.”

“KÜTAHYA’NIN KAHRAMANLIĞI MEŞHUR”

Başbakan Yıldırım, konuşmasının son kısmında ise, “Değerli kardeşlerim biliyoruz bazıları hala bu düzen sürsün vesayet devam etsin diyor. Birileri hala kapalı Türkiye hayali kuruyor. 15 yıldır bu hayallerinden vazgeçmediler. Bu davayı yok etmek bu kutlu yürüyüşü engellemek isteyenler önümüze birçok engeller çıkardılar. İşte son denemeleri de 15 Temmuz FETÖ militanları millete saldırdı. İstiklalimize istikbalimize saldırdı. Ama benim milletim teröristlere hak ettikleri cevabı verdi. Kütahya bu cevabı verdi. O gece meydanlardaydınız. Demokrasi nöbeti tuttunuz ülkeye sahip çıktınız. Cumhurbaşkanınıza başbakanınıza hükümetinize sahip çıktınız. Sizlerin onurlu duruşunuz destan oldu destan Allah sizden razı olsun. zaten Kütahya’nın geçmişinde geleneğinde var haksızlığa isyanı kahramanlığı Kütahya’nın meşhurdur. Karanlık senaryoları bitirmeye var mı Kütahya, daha çok kalkınma daha çok vefa için evet demeye hazır mısınız. Kütahya’dan bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Güçlü Türkiye, güçlü yönetim için, vesayeti yok etmek için, kutuplaşma değil kucaklaşma için daha çok refah daha çok kalkınma için büyük projeler dev yatırımlar için huzur için, istikrar için milletin kardeşliği birliği için daima millet kararımız Allah hepinizden razı olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklindeki ifadeleri kullandı.

KÜTAHYA’YA HİZMET MÜJDELERİ

Simav’a, Emet’e, Altıntaş’a ilçe hastaneleri yapıyoruz. Kütahya’da birçok yol çalışmaları devam ediyor. Bu işlerde milletvekillerinin gayretleri var. Milletvekillerimiz sürekli gayret ediyorlar, sizler adına onlara teşekkür ediyorum. Eskişehir, Kütahya, Balıkesir tren hattının sinyalisazyonu bitiyor, bu sene tamamlanacak. Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur, Antalya hızlı treni yapılacak ve Kütahya’dan da geçecek. Hayırlı uğurlu olsun. 2 bin 200 yeni konut yapılıyor. Beşkarış ikinci kısım, Kureyşler barajı sulaması ile 10 sulama tesisi ile 170 dönüm araziyi su ve bereket ile buluşturuyoruz. Kütahya’ya 12 tane daha baraj yapılacak. Zafer Organiza Sanayi Bölgesinin yapımı da sürüyor. Emet sülfirik asit tesisi ihale edilecek, bütün çalışmalar bitti. Tavşanlı Ömerler yeraltı mekanizasyon genişletme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Böylece kömür üretimi artacak, yeni iş ve aş imkanları doğacak.

BAKAN EROĞLU MİTİNGDE KONUŞTU

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Kütahya Zafer Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin Kütahya’ya büyük hizmetler getirdiğini, kendisinin de Orman ve Su İşleri Bakanı olarak burayı barajlar diyarı yaptığını söyledi.
Buradaki toprakları sulanabilir hale getireceklerini belirten Eroğlu, “Allah nasip ederse şu anda çok sayıda baraj yaptık ama hedefimiz 43 tane barajı, plakasına eşit barajı 2019 yılı sonuna kadar tamamlayacağız. Kütahya’mızı da aynı Afyonkarahisar gibi termalin başkenti yapacağız.” diye konuştu. Eroğlu, halk ne talep ederse “evet” dediklerini dile getirerek, “Şimdi ‘evet’ deme sırası sizde. Kütahya muhteşemsin. 16 Nisan’da Kütahya sandıkları patlatırcasına ‘evet” diyecek misin? Türkiye’de en çok ‘Evet’ veren iller arasında ilk 10’a girmeye hazır mıyız? diye sordu.
“Evet” yanıtını alınca “Kütahya, sizlerden de o beklenir, Allah sizden razı olsun.” ifadelerini kullanan Eroğlu, 2023 hedeflerini yakalamak, 10 büyük ekonomi arasında girmek için referandumda “evet” denilmesi gerektiğini anlattı.

Gençlere de seslenen Eroğlu, şunları kaydetti: “Fatih İstanbul’u 21 yaşında fethetti. İstanbul’un fethinin 600. yılı 2053 yılında kutlandığı zaman bu şanlı bayrak daha da zirveye dikilecek inşallah. Gençler 2053 yılı hedefi için hazır mıyız? Ayrıca da görüyorsunuz PKK, PYD, DEAŞ, alçak FETÖ terör örgütü ‘Hayır’ diyor ama bayrağını vatanını, milletini seven ‘Evet’ diyor.”

Başbakan Yıldırım, konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Kütahya Milletvekilleri, İl Teşkilat Başkanları ve MHP İl Başkanının da bulunduğu platformda vatandaşları selamladı.

KÜTAHYA VALİLİĞİNE ZİYARET

Başbakan Binali Yıldırım, Kütahya Valiliğini ziyaret etti. Yıldırım, AK Parti’nin Zafer Meydanı’nda düzenlenen mitinginin ardından yürüyerek Kütahya Valiliğine geçti. Burada Vali Ahmet Hamdi Nayir ve diğer yetkililerce karşılanan Yıldırım, şehirdeki yatırımlar ile yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı. Valilik çıkışında bir grup genç Yıldırım’a ithafen “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısını söyleyip, “AK Gençlik seninle gurur duyuyor” sloganı attı. Gençlere teşekkür eden Yıldırım, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Başbakan Yıldırım’a, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, bazı milletvekilleri ve yetkililer eşlik etti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir