Kuyumcular 16 Nisanı bekliyor

1574

Kütahya Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Eğce altın fiyatları yaşanan son olayları ve 16 Nisandan sonrasını değerlendirdi.

Altın piyasasının genel durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Eğce, “Amerika’nın Suriye’ye ateş açmasından piyasalar biraz gerildi. Ondan dolayı altın bir ivme kazandı ve yükseldi. Ama yaşanan olayın sıcaklığının geçmesinden sonra biraz düşüş yaşandı. Altın, gram fiyatında 1 lira kadar geriledi” dedi.

Piyasaların 16 Nisan referandumundan ‘evet’ çıkması ile rahatlayacağını dile getiren Eğce, şöyle konuştu: “Önümüzde 16 Nisan seçimleri var. Bu seçimlerden olumlu bir karar çıkarsa yani ‘evet’ çıkarsa biz biraz fiyatların geri çekileceğini ve rayına oturacağını düşünüyoruz Netice itibariyle ne olacağını biz de bilemeyiz. İnşallah 16 Nisan sonuçlarının piyasalara olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Tabi bu benim kendi düşüncem ve kanaatimdir.”

Düğün sezonunun başlamasıyla da ayrıca bir hareketlilik beklediklerini anlatan Eğce, “Aynı zamanda düğün sezonu başlıyor. Tabi bunların olumlu bir yansıması olacaktır bize. Ramazan ayında da işler biraz durulur, sakin olur. Ramazanın ardından piyasaların yine hareketleneceğini düşünüyorum. Piyasalarda genel olarak bir durgunluk söz konusu. Biz de bunu kuyumcular olarak hissediyoruz. Her sektörde olduğu gibi bu bizde de var. Bu durum esnaf sayımızı da etkiliyor son bir ayda üç kuyumcu arkadaşımız dükkanını kapattı. Tabi bu esnafa yansıyor. Biraz daha turizme yönelebilsek bulunduğumuz yer Kütahya’nın en eski yerleşim birimlerden bir tanesi ve tarihi konaklara yakın bir yer. Bu tarihi mekanların restore edilmesiyle birlikte yavaş yavaş ziyaretçiler bu mekanlara ve konaklara gelmeye başladı. Bu çarşıyı da elden geçirerek tarihi mekanlarla entegre edebilirsek bize de olumlu yansıyacağını düşünüyorum” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir