6 yaşında otizmli çocuklar için sergi açtı

1474

Kütahyalı dünyaca ünlü merhum çini ustası ustası Sıtkı Olçar’ın torunu 6 yaşındaki Sıtkı Olçar Buharalı’nın yapmış olduğu resimler ve el işi süslemeleri, annesi çini sanatçısı Nida Olçar’ın desteğiyle otizmli çocuklar yararına açılan sergi sergilendi.

Çini sanatçısı anne Nida Olçar, kentteki bir alış veriş merkezindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, otizme dikkat çekmek adına, 6 yaşındaki oğlunun yaklaşık 2 yıldır yapmış olduğu resimleri otizmli çocuklar yararına sergide değerlendirmek istediklerini belirtti.

Sergideki resimlerin otizmli çocuklar yararına satılacağını dile getiren anne Olçar, şunları söyledi: “Oğlumun yapmış olduğu resimleri evde biriktiriyoruz. Bu haftanın otizm farkındalık haftası olmasından dolayı biz bu sergiyi planladık. Oğlumun bu sergide yaklaşık 120 resmi bulunuyor. Sergide aynı zamanda otizmli çocukların da yapmış olduğu resimler var. Sergimizde elde edeceğimiz geliri otizmli çocuklar için kurulan derneğe bağışlayacağız. Sergimize destek veren ve katılan herkese teşekkür ediyorum.”

Kütahya Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Nigar Çelik de gösterdiği duyarlılıktan dolayı Nida Olçar’a ve resimleri ile destek olan Sıtkı Olçar Buharalı’ya teşekkür etti.

Resimlerin yapılışını anlatan 6 yaşındaki Sıtkı Olçar Buharalı da, “Otizmli arkadaşlarımız için bu sergiyi açtık” dedi.

Açılışa, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel ve Vural Kavuncu’nun yanı sıra çok sayıdaki davetli ile vatandaşlar katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir