Memur-Sen de ‘Evet’ dedi

1458

Memur-Sen İl Başkanlığı, düzenlediği konferansla referandumda ‘evet’ diyeceklerini açıkladı. Memur-Sen İl Başkanı Kamil Uçan, ‘evet’ için mücadele edeceklerini belirtti.

“EVET” İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Hezar Dinari Kültür Merkezindeki konferansın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İl Başkanı Kamil Uçan, Memur-Sen’in kurulduğu günden itibaren sayısını artıran bir sivil toplum örgütü olduğunu, bu büyümenin Memur-Sen’in milletin sözcülüğünü yapmasının neticesi olduğunu söyledi.

“Ülke olarak kritik günler geçirmekteyiz” diyen Uçan, “Memur-Sen’e büyük sorumluluklar düşüyor. Sivil toplum örgütleri demokrasinin en önemli ayaklarından biridir. Sivil toplumun gücüne göre siyasi erk taleplere cevap vermek durumundadır. 1 milyon 111 bin 111 üyeye ulaştığımızda taleplerimizi daha gür ifade etmek için “evet” diyoruz. Memur-Sen olarak diğer bir önemli görevimiz 16 Nisan referandumudur. Genel Merkez 16 Şubat’tan itibaren alanlara çıkıp canhıraş bir şekilde çalışmaktadır. Sağımıza solumuza bakmadan etki alanımıza giren her ortamda “Evet” için mücadele edeceğiz. 16 Nisan’da istikrara devam diyeceğiz. Biz biliyoruz ki Hollanda’da insanımızı ısıran itlerin zihniyetiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde vekillerimizi ısıran zihniyet aynıdır. 102 yıl önce Çanakkale’de Bir Destan yazdık. Bu destanın benzerini 15 Temmuz’da yeniden yazdık. İnşallah 16 Nisan’da bu destan tescillenecek. Memur-Sen olarak söz veriyoruz büyük Türkiye idealine her türlü katkıyı her zaman sunacağız” dedi.

“KOLLARI SIVADIK, SÜRECİ ANLATIYORUZ”

Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, üyelere hitap etti. Selvi şunları söyledi, “Süreç başladığından itibaren kolları sıvadık. İl il, ilçe ilçe millete süreci anlatıyoruz. Tarihin akışını değiştiren bazı olaylar vardır. Alınan bir inisiyatif sonraki Yüzyıl’ı etkiler. Fransız İhtilali, 17 Ekim 1917 Sosyalist İhtilali bu nevi olaylardandır. Nasıl bunlar Dünya üzerinde büyük etkiye sahip oldularsa, 15 Temmuz direnişi de dünyanın gidişatını etkileyecek bir öneme sahiptir. Millet olarak orada öyle bir hamle yaptınız ki, sadece darbecileri değil dünyayı vesayetle idare etmeye çalışan bu müesses nizamı kuran dünya baronlarının düzenini de yerle yeksan ettiniz. Bugünden itibaren Dünyanın her yerinde zulme uğrayan ezilen bütün Milletler için bir örnek teşkil ettiniz. Bu örneklik dünyadaki sömürü üzerine kurulmuş düzenin sahiplerini tir tir titretmektedir. Şimdi bu müesses nizamın sahiplerinin oluşturduğu anayasayı değiştirmek için “evet” diyoruz. Karşımıza çıkıp siz anayasa yapamazsınız diyorlar. Anayasayı kim yapacak? Kurucu irade gereklidir. Kurucu irade kim. Balyozla hükmedenler. Hayır elbette anayasayı millet yapacak ve bu yeni anayasayla iki başlı yönetim gidecek. Bugün kurdukları düzen yıkılacak. Millet için değil, millete pranga vurmak için oluşturulan bu anayasa gidecek yerine milletin seçtiklerini muktedir kılacak bir anayasa gelecek. Elbette anayasa tümüyle değiştirilseydi çok daha doğru olurdu. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi’nin de desteğiyle 16 Nisan’da gerçekleştirilecek değişim de milleti söz sahibi kılacağı için son derece önemlidir. Yasamanın yürütmeyi, yürütmenin yasamayı kilitlediği, krallıklar dan demokrasiye geçiş dönemine ait bu anayasa kalıntılarının tarihin çöp sepetine atılacağı dönem geldi. Bu millet milletvekili transferlerinin yapıldığı, yargının yürütmeyi kelepçelediği sistemden sorunları çözen, millet iradesinin önünü açan sisteme geçecektir. Bunun için 16 Nisan Evet diyoruz. Millet için faydalı bir şey varsa bizim irademiz oradadır. Öncülük etmekten onur duyarız. Memur-Sen ailesi olarak aciz değiliz güçlüyüz bentleri yıkan seller gibi Evet için geliyoruz.”

“ÜLKEMİZ İÇİN, MİLLETİMİZ İÇİN DÜNYA ÜZERİNDE BU MİLLETE BEL BAĞLAYAN, UMUT BAĞLAYANLAR İÇİN EVET”

Konferans konuşmacı olarak katılan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da salona hitap etti. Mehmet Bayraktutar, “Bu akşam 16 Nisan sürecini farklı bir yönden değerlendirmek istiyorum. Haccın genel şartlarından değil ama olmazsa olmazlarından Şeytan taşlama olarak görüyorum. 16 Nisan’da 15 Temmuz’un, 28 Şubat’ın şeytanlarını taşlayacağız. 15 Temmuz’da milletin millet için verdiği emanet silahlarla Türk ordusunun Türk emniyetinin içine sinsi bir şekilde sızan hainleri taşlamak boynumuzun borcu. Çanakkale’de yenemedikleri bu milleti 15 Temmuz’da da mağlup edemediler. Biz Memur-Sen olarak 10 bin dolarlık milli gelirimizin üzerine bir 10 bin dolar daha koymak için evet diyeceğiz. Myanmar da ölen annesinin memesini emen çocuk için ne yaptınız da Türkiye’deki referandum sizi ilgilendiriyor. Türkiye’yi uyandırmamak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Türkiye sizin için kurudukça sulanacak; büyüdükçe budanacak bir ülke. 90 yıldır sizin sisteminiz işledi. Bu 90 yılda laiklik diyerek insanların inançlarına her türlü engellemeyi çıkardınız. Laiklik sopasıyla milleti dövdünüz. Bir kız çocuğunu 5 polisle götürdüğünüz günleri unutmadık. 28 Şubat’ta ordudan attığınız yüzbaşının GATA’da tedavi gören kanser hastası hanımını aynı gün hastaneden attınız. Sizin insanlık ve demokrasi anlayışınız bu. 16 Nisan’da bir daha bu milletin başına musallat olamayacağınız şekilde sizleri taşlayacağız. Bir ülkenin başbakanına bürokratların küfür etmemesi için evet diyoruz. Çocuklarımızın din eğitiminin engellenmemesi için evet diyoruz. Meclisin aldığı kararların Anayasa Mahkemesindeki 10 kişi tarafından engellenmemesi için evet diyoruz. Bu eşkıyaların yargı kurumlarında bir daha görev alamaması için evet diyoruz. Üniversitelerin terör yuvaları haline gelmemesi için evet diyoruz. Bu ülkenin bir üniversitesinde başbakanın, bakanların konuşma yaptığı bina taşlandı. 15 Temmuz şeytanlarını taşlamak için evet diyoruz. Evet, için çok sebebimiz var. Memur-Sen ailesi olarak ülkemiz için, milletimiz için dünya üzerinde bu millete bel bağlayan, umut bağlayanlar için evet evet evet.” diye konuştu.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş’ın birer selamlama konuşması yaptığı konferansa Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Memur-Sen’e bağlı sendika şube yönetimleri ve Memur Sen üyeleri katıldılar.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir