Kütahya İHH’dan 1 yılda 2 milyon yardım

2010

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği, 2016 yılı faaliyetlerini anlatmak üzere bilgilendirme toplantısı düzenledi. Dernek Başkanı Yenipazar, dernek faaliyetleri kapsamında 2016 yılı içerisinde ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 2 milyonluk bir yardımda bulunduklarını söyledi.

Dernek başkanı Mustafa Yenipazar, Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, “İHH İnsani Yardım Vakfının, ‘İyilik, her zaman, her yerde’ sloganı ile yola çıktığını ve tüm Türkiye’de büyük oranda teşkilatlanmasını tamamladığını belirtti.

2016 YILININ YARDIM FAALİYETLERİ

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneğini Kütahya’da 2014 yılının eylül ayında resmi olarak kuruluşunu gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yenipazar, şunları söyledi: “İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği, Kütahya merkezde ve Tavşanlı, Gediz, Simav, Pazarlar, Şaphane, Çavdarhisar, Altıntaş ve Domaniç ilçelerimizde de teşkilatlanma süreçlerini tamamlamıştır. Yardım çalışmalarımız kapsamında 2016 yılı boyunca yerli ve sığınmacı ihtiyaç sahiplerine nakdi ve ayni yardım dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 30 yerli ve sığınmacı aileye 1’er ton kömür dağıtımı yapıldı. Kış yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı, çocuklara mont ve bot dağıtımı yapıldı. Ramazan ayında geleneksel hale getirdiğimiz ümmet, halk ve yetim iftarlarımızı gerçekleştirdik. Kütahya’mızdaki ihtiyaç sahiplerine ramazan kumanyaları ve market kartları dağıttık. Kurban bayramında Kütahya’dan 61 bin 50 lira tutarında 111 adet kurban hissesi yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bağışlandı ve ilimizdeki ihtiyaç sahiplerine pay dağıtımı gerçekleştirildi. Yetim çocuklarımıza ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlarda bayramlık alındı. Bangladeş ve Azerbaycan’a vakfın ramazan çalışmalarına katkıda bulunmak üzere temsilciler gönderdik. Kurban bayramında yurt dışında kesilen kurbanlara şahitlik etmek üzere Myanmar ve Kırgızistan’a temsilciler gönderdik.”

YURT DIŞI VE YETİM FAALİYETLERİ

2016 yılı içerisinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında Kütahya’dan toplamda 28 tırlık gıda ve yeni giysilerden oluşan giyecek malzemesinin Bayır Bucak Türkmenleri ile Haleplilere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildiğini de kaydeden Yenipazar, dernek faaliyetleri hakkındaki açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kütahya merkez ve Tavşanlı ilçelerimizde Arama Kurtarama ekiplerimiz kuruldu ve eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar. İHH Kütahya olarak Tavşanlı Şubemizle birlikte Afrika’da ki 50 katarakt hastasının 12 bin 500 lira tutarındaki ameliyat masrafını karşıladık. 2016 yılı içerisinde bu iki ülkemizde toplamda 9 adet su kuyusu açılmasına vesile olduk. Kütahya’da ikamet eden 58 yetim çocuğumuza sponsor bularak aylık ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağladık. Bu çocuklarımızın her zaman yanında olduğumuzu onlarla birlikte yaptığımız iftar, doğum günü, piknik, gezi gibi etkinliklerimizle hissettirmeye çalıştık. Yetim Dayanışma Günleri Kapsamında, Kütahya’da ikamet eden yetim çocuklarımızla birlikte “Yetim Kardeş Hatıra Ormanı” oluşturmak üzere bir araya geldik. Yetim Çocuklarımıza Halk Sağlığı müdürlüğümüzün bir projesi kapsamında bisiklet hediye ettik. 2016 yılı yazında yerli, mülteci ve yetim çocuklarımızın birlikte katıldıkları bir yaz okulu etkinliğimiz gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kütahya Müftülüğümüz ve Eğitim Bir Sen ile birlikte yürüttüğümüz “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projemiz diğer illerimizde örnek olacak şekilde büyüyerek devam etmektedir.”

GENÇ İHH, İHH KADIN KOLLARI, İHH ÇOCUK KULÜBÜ

Dernek bünyesinde oluşturulan birimlerin çalışmaları hakkında da bilgiler veren Yenipazar, “Gençlerimiz ve kadınlarımız yaptığımız tüm faaliyetlerde en önde yer almakla birlikte aynı zamanda fotoğraf sergileri, konferanslar, seminerler, kermesler aracılığı ile halkımızla sık sık bir araya gelerek etkinlikler ortaya koymuşlardır. 2016 yılı da İHH Çocuk Kulübümüzde faaliyetlerine başlamış dernek binamızda ve kreşlerde çocuklarımızla bir araya gelerek etkinlikler gerçekleştirmiştir” dedi.

AYNI ÇATI ALTINDA BULUNAN DERNEKLER

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği çatısı altında iki derneğin daha faaliyet gösterdiğini de kaydeden Yenipazar, “Aynı çatı altında faaliyet gösteren Haymeana Uluslararası Öğrenciler Derneğimiz, 23 Nisan 2016 tarihinde 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması Etkinliklerinde Kütahya’da öğrenim gören misafir öğrenciler bir araya geldi. Ülke Temsilcisi Öğrencilerle düzenli olarak istişare ve değerlendirme toplantıları yapıldı. Kütahya Protokolü nünde katılımı ile 2016-2017 Öğretim Yılı Misafir Öğrencilerle yemekli tanışma programı düzenlendi. “İrfan Sohbetleri” başlığı ile her hafta farklı bir konuşmacının konuk olduğu sohbet programları düzenlendi. Yine aynı çatımız altında bulunan Filistin Halkı Dostları Derneğimiz de 9.cusu düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması Etkinliklerinde Filistin’i tanıtmak amacıyla stand açtık. Filistin/Gazze’de ihtiyaç sahibi 1.000 çocuğa yemek desteği verdik. Filistin’de, Kütahya-Tavşanlı-Simav-Gediz ve Hisarcık Belediyelerinin 350 bin lira katkısı ile 50 ailenin çalışıp faydalanacağı “Kütahya” bahçesi kurulması için Filistin Halkı Dostları Derneği olarak öncülük ettik. Kütahya’da ikamet eden sığınmacı ailelere belirli dönemlerde erzak, kömür, kıyafet ve kırtasiye yardımlarında bulunduk” diye konuştu.

Kütahya İHH olarak 2016 yılı içerisinde kamplara gönderilen 26 tıra yüklenen ayni yardımın bağış bedelinin 1 milyon 510 bin 233 lira olduğunu da ifade eden Yenipazar, 2016 yılı içerisinde Kütahya’da ikamet eden yerli ihtiyaç sahiplerine yapılan ayni ve nakdi bağış bedelinin ise 201 bin 460 lira olduğunu sözlerine ekledi.

Düzenlenen toplantıya Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği kurucusu ve AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, dernek yönetim kurulu üyeleri ve İHH gönüllüleri katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir