Geleceğin UMKE’cileri üniversiteden yetişecek

1552

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinde okuyan öğrencilerinden oluşan ve tüm üniversitelere örnek olacak bir topluluk kuruldu.

Medikal Kurtarma topluluğunun kısa MEKUT adıyla kurulan topluluk, afet tıbbı alanında eğitim tatbikat gibi çalışmalar yaparak öğrencilerin kişisel gelişimini sağlamayı hedefliyor.

Danışmanlığını Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı aynı zamanda Kütahya UMKE ekibinin bir parçası olan Acil Tıp Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Emine Kadıoğlu yapıyor. Topluluk kurucu başkanı Hemşirelik öğrencisi Uğur Sivrikaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Öcelikle topluluğun kurulmasında destek olan Rektörümüze, Dekanımıza, , SKS Başkanımıza ve SKS çalışanlarına, Bölüm Başkanlarımıza, Danışman Hocamız Yrd. Doç. Dr. Emine Kadıoğlu’na, Kütahya Sağlık Müdürümüze, Kütahya UMKE Sorumlusu Levent Bircan ve Kütahya UMKEDER İl Temsilcisi Yunus Genç’e teşekkür ediyoruz. Topluluğumuz kurulalı çok kısa bir süre olmasına rağmen 50 nin üzerinde öğrenci arkadaşım topluluk bünyesine katıldı. Topluluğumuzu tanıtmak için okul bünyesinde stand açtık, beklediğimizin çok üstünde çok yoğun ilgi ile karşılaştık. Topluluk bünyesinde bulunan arkadaşlarımızla önümüzdeki dönemde gerek mesleki gerekse kişisel gelişimimize katkı sağlayacak önemli çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz. İlk andan itibaren tıp ve sağlık bilimleri öğrencileri tarafından yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Öğrenci arkadaşlarımıza duyarlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ederiz. Topluluğumuz Kütahya Sağlık Müdürlüğü, Kütahya İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Kütahya İtfaiyesi ve diğer kurumlarla ortak eğitim ve tatbikat yapmayı planlamaktadır. Tüm öğrenci arkadaşlarımı topluluğumuza değerli büyüklerimizi de desteğe davet ediyoruz.” dedi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir