‘Daha çok yatırım, daha çok istihdam’

2959

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Nafi Güral, ülke ekonomisinin geliştirilmesi için iş dünyasının daha çok üretim, daha çok yatırım, daha çok istihdam katkısı sağlaması gerektiğini belirtti.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KUTSO) “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği” kapsamında yapılan bilgilendirme toplantısında, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kütahya İl Müdürü Hüsnü Balcı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kütahya İl Müdürü İsmail Sayar ve KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım, sunum gerçekleştirdi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, burada yaptığı konuşmada, yerel ve bölgesel işletmelerin gelişmesi, ülke ekonomisinin geliştirilmesi için iş dünyasının daha çok üretim, daha çok yatırım, daha çok istihdam katkısı sağlaması gerektiğini belirtti.

Güral, “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği, mikro ve küçük işletmeler ile KOBİ’lerin büyümesi ve geliştirilmesi için büyük önem taşıyor. Bu durum değerlendirilmesi gereken bir fırsattır.” dedi.

Daha sonra İŞKUR uzmanlarınca, İşbaşı Eğitim Programı (İEP), programa başvuru ve katılım koşulları, programın uygulama şekli, işverenlere sunulan teşvikler hakkında bilgi verdi.

SGK uzmanları da, Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği kapsamında işverenlere sağlanan destekler, Ekonomi Bakanlığı tarafından yatırım yapan işletmelere verilen teşvikler, söz konusu teşviklerin uygulamaları konularında bilgi paylaştı.

KOSGEB Kütahya İl Müdürü Yıldırım ve KOSGEB Uzmanı Mustafa Balçın da, işletmelerin ve KOBİ’lerin yararlanabileceği fuar, yurt dışı iş gezisi, tanıtım, nitelikli eleman istihdamı, danışmanlık, tasarım, sınai mülkiyet, enerji verimliliği alanlarındaki çeşitli destek programları, uygulamalı girişimcilik eğitimleri, desteklere başvuru şartları hakkında bilgi sundu.

Toplantıya, KUTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, meslek komitesi başkan ve üyeleri ile iş adamları katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir