Ali Çetinbaş: ‘Edep ve nezaketle çalışacağız’

2707

16 Nisan’daki halk oylamasına kampanya startını verdiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, seçim çalışmalarını nezaket ve edep çerçevesinde yürüteceklerini söyledi.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Musa Yılmaz ile birlikte Belediye Sosyal Tesislerinde bir toplantı düzenleyen Çetinbaş, çalışmalara hazır olduklarının vurgusunu yaptı.

Çetinbaş, “AK Parti Kütahya teşkilatlarımız, il, merkez ilçe, kadın kolları, gençlik kolları, 13 ilçemizin teşkilatları, belde teşkilatlarımız ile birlikte 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan halk oylamasına üzerimize düşen vazife açısından hazırız. Sandık, seçim, saha çalışmaları, milletvekillerimizin yapacağı çalışmalar, şehrimizde yapacağımız çalışmaların hepsi hazır, görev dağılımı yapılmış durumda. Hepsini en ciddi şekilde takip ediyoruz” dedi.

“SEÇİM ÇALIŞMALARINI NEZAKET VE EDEPLE YÜRÜTECEĞİZ”

Seçim çalışmaları kapsamında nezaket kurallarına uyacaklarını ve kimseye rahatsızlık vermeden kampanyalarını yürüteceklerini dile getiren Çetinbaş, şöyle konuştu: “Kampanya döneminde ortaya koyacağımız siyaseti nezaket ve edep üzerine kuracağız. Hem halkın böyle bir anayasa değişikliği ile ilgili kararının ne olduğunu mevcut kanunlara göre sorup hem de onun ne söylemesi gerektiğini başkaları gibi onlara dikte etmeyeceğiz. Ben yürekten inanıyorum k Kütahyalı hemşehrilerim üzerlerinde taşıdıkları ferasetle en doğru kararı kendileri verecektir. Biz sadece anayasa değişikliği ile alakalı, ülkemizin geleceği adına bugünkü mevcut durumdan değişiklik durumundan sonrasında neler değişeceğini anlatacağız. Dolayısıyla onların kararları üzerinde, ne söylemeleri gerektiği ile ilgili söylemleri halkımıza karşı yapılmış bir saygısızlık olarak buluyorum. Evet diyenleri de hayır diyenleri de tasfiye etmeyeceğiz. Referandum kampanyasında değişikliklerin karşısında duran muhalefet partililerin de söylediğim ve belirttiğim ilkeler doğrultusunda hareket etmeleri Kütahya’mız adına faydalı olacağı kanaatindeyim. Bir takım yerel dinamitleri doğru da yalan da olsa öne sürmek bence hayır cephesinin elinin ne kadar güçsüz olduğunu gösteriyor. Gönül isterdi ki parlamento içerisinde Milliyetçi Hareket Partisinin göstermiş olduğu hamiyetperverliği Cumhuriyet Halk Partisini de göstersin isterdik. Doğru bir tane olduğu için onu görüp ona göre hareket etmek yine muhalefeti ortaya koymak manasına gelir. Yani ‘iktidar partisi herhangi bir düşünceyi savunuyor, ben hayır diyeyim’ deyip ortaya çıkmak ne halkta ne siyasi partinin tabanında bir karşılık bulmaz diye düşünüyorum.”

“KILIÇDAROĞLU’NUN ERBAKAN’I ANMA TÖRENİNE KATILMASI TİRAJİKOMİK”

Merhum Erbakan’ın anma törenine yapılan katılımları da değerlendiren Çetinbaş, “Bugün öyle trajikomik sahneler görüyoruz ki merhum Erbakan’ı anma töreninde, merhum Erbakan döneminde ona yapmadık zulmü bırakmayanların timsah gözyaşları ile karşı karşıyayız. 16 Nisan halk oylaması olmasaydı, öyle bir tören olur muydu? Halk oylaması olmasaydı orada Kemal Kılıçdaroğlu olur muydu? O koalisyon hükümetleri döneminden bugüne kadar hem görüşleri açısından hem de söyleyecekleri söz açısından bir araya gelmemiş olanlar bir araya gelir miydi? Görüşümüzü bozmaya gerek yok. Merhum Erbakan hiç kimsenin değil. O programda aileden kimsenin olmadığını hepimiz gördük. Sayın Fatih Erbakan, aileden kimsenin davet edilmediği ifade etti. Dolayısıyla bir şeyleri sahiplenerek rol kapmak doğru değil. Bugün biz de tek başımıza merhum Erbakan’ı sahiplenirsek bu doğru değil. Bunların basit politik oyunlar olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“BU BİR SİYASİ PARTİ SEÇİMİ DEĞİL”

Yapılacak referandumun bir siyasi parti seçimi olmadığını kaydeden Çetinbaş, “Şunu açıkça ifade etmek isterim ki bu bir siyasi parti seçimi değil. Bu bir yerel veya genel seçim değil. Milliyetçi Hareket Partisi yöneticileri ve mevcut kadroları ile birlikte seçim sürecinde bu kampanyada kendi siyasi anlayışı gereği evet diyeceğini ifade etti. Ben şuna yürekten inanıyorum. Kütahya’nın yapısını iyi bildiğimiz için hem Saadet Partisine gönül vermiş kardeşlerimizin büyük bir bölümü hem de Kütahya’nın Cumhuriyet Halk Partili seçmeni, İç Anadolu’da bazı illerin seçmeni ile ege sahillerindeki Cumhuriyet Halk Partili seçmen arasında fark vardır. Dolayısıyla hem Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş kardeşlerimizden hem de Saadet Partisine gönül vermiş kardeşlerimizden ve diğer siyasi partilere gönül vermiş kardeşlerimizden, bize göre çocuklarımızın geleceğini oylayacağımız, vesayet odaklarının artık bu ülkede söz söylemelerine imkan kalmayacağı bu anayasa değişikliği referandumunda, halkın gönül birliğinin ekseriyeti ile kardeşlik hukukuyla hareket etmeleri gerektiği kanaatindeyim ve buna yürekten inanıyorum” diye konuştu.

“KÜTAHYA OLARAK REKORA TALİBİZ”

Halkın içerisinden çıkmış liderleri Anadolu insanının her zaman kucak açtığını dile getiren Çetinbaş, “Anadolu insanının halkın içerisinden çıkan liderleri bağrına basmış ve onlara adeta çığlık gibi bir sesle destek vermiştir. Kütahya, belki de Anadolu illeri bazında en gür sesi çıkaracak il olacaktır. Biz Türkiye’de dereceye talibiz. Gönlümüz, hem katılım hem de aldığımız evet oyları açısından bir rekor istemekte ve beklemekte. Teşkilat çalışmalarımızın doğrultusunda hedefimiz ve beklentimiz yüzde 82’dir. Bu oranda bir hedef koyduk ve buna göre çalışıyoruz. Tüm teşkilatlarımız ve örgütlenmelerimiz tam ve hazır. Bunu, AK Partinin alacağı oy oranı olarak değerlendirmeyeceğiz. Bu seçmene büyük bir haksızlık olur” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR ZAMAN VAAT SİYASETİ YAPACAĞIZ”

Seçim çalışmalarında hiçbir zaman vaat siyaseti yapmayacaklarını da anlatan Çetinbaş, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Örneğin bir köye gidip, sandığınız şu kadar oranda oy çıkarırsa yollarınıza sıcak asfalt yapacağız demeyeceğiz. Çünkü AK Parti siyasette ahlakın ve edebin dilidir. Bize yüksek oranda oy veren köylerimizde aynı hizmeti alır, belirli sebeplerden dolayı bize hiç oy vermeyen seçmen de aynı hizmeti alır. Bu başkalarına yakışır bir şey.”

“KAPI KAPI GEZEREK ÇALIŞACAĞIZ”

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da burada yaptığı konuşmasında 16 Nisan’daki Halk Oylamasının bir parti seçimi olmadığını söyledi. Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, ” 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasında partimizin bize göstermiş olduğunu görevleri yerine getireceğiz. Bunun yanında belediyenin hizmetlerimizde hiç bir aksama olmadan devam edecek. Bu süre içinde kapı kapı, sokak sokak dolaşarak, çalışacağız. Cumhurbaşkanımız 15 yıllık sürede 11 defa sandığı halkımızın önüne getirdi. Bu seçimlerde hep birinci çıkması önemli. Böyle bir kişiye diktatörlük ve tek adamlıkla suçlamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Artık koalisyonlar dönemin sona ermesini istiyoruz. 5 yıl kesintisiz bir iktidarın olması çok önemli. 16 Nisan’dan sonra artık milletin dediğinin olduğunu hep birlikte göreceğiz” dedi.

“7 BİN 500 SANDIK GÖREVLİMİZLE HAZIRIZ”

İl genelinde bin 500 sandıkta 7 bin 500 görevli ile halk oylamasına hazır olduklarını belirten Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı ve AK Parti Kütahya İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Musa Yılmaz ise “16 Nisan’da yapılacak olan Halk Oylaması, şimdiye kadar yapmış olduğumuz 11 seçimin en önemlisi. Türkiye ve Kütahya’da demokrasi bilinci her geçen gün daha da gelişiyor. Kütahya’da önceki seçimlere baktığımızda katılım oranı yüzde 90’ın üzerinde. Bu da gösteriyor ki, Kütahya halkı sürekli olarak demokrasiye sahip çıkıyor” diye konuştu.

İl Başkan Yardımcısı Hayri Öz ve Kütahya’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarının yoğun katılım gösterdiği toplantı konuşmaların ardından sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir