Büyük Zafer’in ve Kütahya’nın kurtuluşunun 104. yılı, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bayrak Yürüyüşü ve Fener Alayı ile coşku ve gurur dolu anlara sahne oldu.
Kütahya Belediyesi önünden başlayarak Zafer Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşe, il protokolü ve binlerce Kütahyalı vatandaş katıldı. Cumhuriyetimiz için meşaleler yakıldı, ay yıldızlı Türk bayraklarıyla caddeler kırmızı beyaza büründü.
Her yaştan vatandaşın yoğun katılım gösterdiği Bayrak Yürüyüşü ve Fener Alayı’nda, Büyük Zafer’in 104 yıl önce Kütahya topraklarında yazılan destanı bir kez daha gururla hatırlandı.
Zafer Meydanı’na ulaşan kortej, 30 Ağustos’un coşkusunu birlik ve beraberlik içerisinde yaşarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz rahmet, minnet ve şükranla yâd edildi.
GÜLSEREN TURSUN


