Kütahya genelindeki meyve bahçelerinde bu sezon tam anlamıyla bir bereket fışkırıyor. Kış ve bahar aylarındaki elverişli hava şartlarının ardından, şehrin kiraz bahçelerinde hasat dönemi bollukla başladı.
Meyve üretiminde bölgenin önemli merkezlerinden biri olan Kütahya’da, bu yıl kiraz ağaçları tabiri caizse meyve bastı. Yoğun yükü taşımakta zorlanan dalların yere sarktığı bahçelerde, hummalı bir hasat çalışması yürütülüyor. Hem kalitesi hem de aromasıyla dikkat çeken Kütahya kirazında, bu sezon hem rekoltenin hem de kalitenin yüksek olması üreticilerin yüzünü güldürdü.
Dalları kırmızıya boyayan kirazları titizlikle toplayarak kasalara dolduruyor. Bahçe sahipleri, bu yılki verimden oldukça memnun olduklarını dile getirerek şunları söylüyor: “Bu yıl toprak bize cömert davrandı. Bahçelerimizden adeta bereket fışkırıyor. Dalları kirazdan kurtarmakta zorlanıyoruz. Hem iç piyasada hem de ihracatta Kütahya kirazına olan ilginin bu bollukla birlikte daha da artmasını bekliyoruz.”
Yetkililer, Kütahya’da mikroklima özelliği gösteren bölgelerde yetişen kirazların uzun raf ömrü sayesinde büyük avantaj sağladığını belirtiyor. Kütahya meyve bahçelerinde yaşanan bu görsel ve ekonomik şölenin, hasat sonuna kadar artarak devam etmesi bekleniyor.
RAMAZAN DOĞAN


