Kütahya’da Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel aşure ikramı etkinliği düzenledi. Tarihi Ali Paşa Camii bahçesinde gerçekleştirilen programda bin vatandaşa aşure dağıtıldı.
DUALARLA BAŞLADI
Paylaşmanın, dayanışmanın ve bereketin simgesi olan Muharrem ayı, Kütahya’da anlamlı bir etkinlikle taçlandı. Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, ecdat yadigarı vakfiyelerin hayır şartlarını yerine getirmek amacıyla kent merkezinde geniş katılımlı bir aşure ikramı programı organize etti.
Tarihi Ali Paşa Camii’nin avlusunda düzenlenen program, ellerin semaya açıldığı ve duaların edildiği anlamlı anlarla başladı. Okunan duaların ardından, kazanlar dolusu hazırlanan aşureler cami cemaati ve çevre esnafı başta olmak üzere bin vatandaşa ikram edildi. Vatandaşlar, ikramdan duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
“ECDADIMIZIN EMANETİNİ YERİNE GETİRİYORUZ”
Etkinlik sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Muhammed Enes Çınar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü öncülüğünde 81 ilde eş zamanlı olarak bu geleneği yaşattıklarını vurguladı.
Çınar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ecdadımızın bize emanet ettiği hayır şartı gereği, bugün Kütahya’mızda Ali Paşa Camimizin avlusunda vatandaşlarımızla bir araya geldik. Birlik, beraberlik ve bereketin sembolü olan aşure ikramımızla bu değerli emaneti yerine getiriyoruz. İnşallah bu etkinlikler ülkemize ve şehirlerimize hayırlar getirir, hanelerimizi bereketlendirir.”
ÇEVRE İLLERDE DE DAĞITILDI
Bölge Müdürü Çınar, aşure bereketinin sadece Kütahya ile sınırlı kalmadığını belirterek; müdürlüğe bağlı olan Afyonkarahisar, Eskişehir ve Uşak illerinde de benzer programların düzenlendiğini ve buralarda da binlerce vatandaşa aşure ikramında bulunulduğunu sözlerine ekledi.
GÜLSEREN TURSUN


