Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ramazan ayının manevi iklimini personeliyle buluşturmak amacıyla anlamlı bir projeye imza attı. “Maarif Kalbinde Ramazan” etkinlikleri kapsamında düzenlenen mukabele programı, müdürlük binasında gönülleri birleştiriyor.
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında bulunan mescit, bu yıl Ramazan ayında çok özel konukları ağırlıyor. İmam Hatip Ortaokullarında eğitim gören hafızlık öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde her gün Kur’an-ı Kerim okuyarak asırlık mukabele geleneğini yaşatıyor.
Müdürlük personeli, öğle arasında bir araya gelerek hafız öğrencilerin tilavetlerini dinliyor. Cüz cüz ilerleyen hatim programı sayesinde, eğitim camiası içerisinde hem manevi bağlar güçleniyor hem de Ramazan’ın huzur dolu atmosferi hep birlikte teneffüs ediliyor.
Etkinlik kapsamında sadece Kur’an okunmakla kalmıyor, aynı zamanda birlik, beraberlik ve paylaşım duyguları da pekiştiriliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, programın Ramazan ayı sonuna kadar devam edeceğini belirterek şu temennide bulundu: “Ramazan ayının gönüllerimize huzur, sofralarımıza bereket getirmesini temenni ediyor; bu anlamlı programda emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.”
RAMAZAN DOĞAN


