Kütahya’da bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’e destek verdiği gerekçesiyle ünlü fast-food zinciri Burger King’i protesto etti. Pankartlar ve sloganlar eşliğinde yapılan eylemde, yerel halka boykot çağrısı yapıldı.
İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırılarına ve Batı Şeria’daki yayılmacı politikalarına tepki gösteren bir grup vatandaş, Kütahya Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Burger King şubesi önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Yaklaşık 20 kişiden oluşan grup, firmanın İsrail’e verdiği maddi ve siyasi desteği sert bir dille eleştirdi.
Ellerinde “Katil destekçisi defol”, “Vicdanına ses ver” ve “Boykotta biz de varız” yazılı dövizler taşıyan eylemciler, işletme önünde sloganlar attı. Grubun sık sık “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık” ve “Katil Burger King mahallemden defol” şeklinde ses yükselttiği görüldü.
Grup adına yapılan basın açıklamasında, Burger King’in uluslararası düzeyde İsrail’e destek verdiğine dikkat çekildi. Açıklamada, firmanın destek amacıyla logo renklerinde değişikliğe gitmesi de eleştirilerek şu ifadelere yer verildi: “İsrail’in bölgedeki yayılmacı ve işgalci politikalarına maddi kaynak sağlayan, siyasi destek sunan bu tür firmaların şehirlerimizde yer almasını istemiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu zulme ortak olmamaya ve boykota davet ediyoruz.”
Kütahya halkının da ilgiyle takip ettiği protesto gösterisi, yaklaşık bir saat sürdü. Burger King şubelerinin kentte kapatılması yönünde çağrı yapan grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ


