Kütahya’ya son bir yılda kazandırılan hizmetler konusunda açıklamalarda bulunan AK Parti Kütahya Milletvekilleri, hızlı trenden Zafer Havalimanına, Organize Sanayi Bölgelerinden tarımsal desteklemelere, sağlıktan spor yatırımlarına, turizmden sosyal yardımlara kadar birçok konuyu açıkladı.
GENÇLERE BÜYÜK DESTEK
AK Parti Kütahya Teşkilatlarınca düzenlenen basın toplantısında kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, gençlere yönelik yapılan hizmetler ve Kütahya’da hayata geçirilen projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Gençlerin her zaman öncelikleri olduğunu belirten Bayırcı, “Gençlerimiz bizim için kıymetli. Eğer biz bu ülkeyi daha güçlü kılacaksak, daha ileriye taşıyacaksak, gençlerimize dönük yapılacak olan işler, hizmetler de o derece önemli ve kıymetli” dedi.
BARINMA, KAHVALTI, YEMEK AYDA SADECE 900 LİRA
Kütahya’daki KYK yurtlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaşan Bayırcı, “Kütahya’mızda KYK yurduna müracaat eden gençlerimizin tamamına yakını KYK yurtlarımıza yerleştirilmiş durumda. Açıkta bırakmadık. Bugün bir gencimizin KYK yurdunda kalmasının karşılığında vermiş olduğu tutar 900 TL. Yani günlüğü 30 TL gibi bir rakama gelir. Ve biz bu gençlerimizin sabah kahvaltısını, akşam yemeğini, barınmasını, elektriğini, suyunu, her şeyini karşılıyoruz” diye konuştu.
“30 LİRA 100 LİRA KADAR GÜNDEM OLMUYOR!”
Verilen hizmetlerin bazı kesimlerce görmezden gelinmesinden yakınan Bayırcı, şöyle devam etti: “Bazen muhalefetin yapmış olduğu kent lokantalarındaki vermiş olduğu yemeğin üzerinden bir takım algı oyunları yaptığını görüyoruz. Lakin bizim KYK yurtlarımızda gençlerimize vermiş olduğumuz hizmeti kimse dile getirmiyor. Herkes göz ardı ediyor. Maalesef ne hikmetse birilerinin 80-90-100 TL’ye vermiş olduğu 3 kap yemek kadar gündem olmuyor.”
“KİMSENİN RUHU DUYMADAN HİZMET VERİYORUZ”
AK Parti belediyelerinin sosyal belediyecilik anlayışını hatırlatan Bayırcı, “Kaldı ki bizler AK Parti belediyelerinde bırakın insanlara bu şekilde parayla bir hizmet sunumunu, bizzat ihtiyaç sahibi insanlara kimsenin ruhu bile duymadan evlerine götürerek bu hizmeti veriyorduk. Ama maalesef şu an bunun tam tersi bir durum olmasına rağmen bir takım algı oyunları yapılarak yapılan iş dahil güzel göstermeye çalışan bir durum söz konusu. Bunun da özellikle bilinmesini talep ediyorum” dedi.
GENÇLİĞE BÜYÜK YATIRIM
Kütahya’da hayata geçirilecek hizmetlere ilişkin de bilgiler paylaşan Bayırcı, “Kütahya’mızda gençlerimize dönük yapmayı planladığımız hizmetler de var. Şu anda inşaatı devam eden Balıklı Mahallemiz’de bir gençlik merkezimiz var. Restorasyonu devam eden bir konağımız var. İnşallah onu bu sene içerisinde gençlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün eski binası yeni bir yerine taşındı. Oranın yıkılıp o yere yine bir gençlik merkezi yapılmasıyla ilgili süreç devam ediyor. Şu an proje ihalesi çıktı. İnşallah altında yüzme havuzunun da olduğu bir gençlik merkezini gençlerimizin hizmetine sunma imkanımız olacak” ifadelerini kullandı.
HIZLI TRENİN DURAĞI ALAYUNT
Milletvekili Bayırcı, kamuoyunda yanlış bilinen bir konuyu da açıklama gereği duyduğunu belirterek, “Kütahya’mızdan iki ayrı hızlı tren hattı geçiyor. Antalya–İstanbul hattının istasyonu Alayunt Mahallemizde bulunuyor. Vatandaşlarımızın ‘Dumlupınar’a mı gideceğiz?’ diye düşünmesine gerek yok. Alayunt, Kütahya merkezine sadece 8 kilometre mesafededir. Büyükşehirlerde insanlar havaalanına ya da hızlı tren istasyonuna gitmek için 20–30 kilometre yol gidiyor. Alayunt kesinlikle uzak değildir. Ankara–İzmir hattının durağı Dumlupınar’da olacak. Ayrıca Alayunt’tan geçen Antalya–İstanbul hattı da var. Yani Kütahya sadece tek bir noktadan hizmet almayacak” şeklinde konuştu.
DOMANİÇ CEZAEVİNDE MANDIRA KURULACAK
Milletvekili Mehmet Demir de Domaniç Cezaevinde mandıra kurulacağını müjdeledi. Demir, konuyla ilişkin şunları söyledi: “Domaniç’teki cezaevine bir mandıra kurulmasını talep ettik. İlk görüşmelerde günlük 10 ton kapasite üzerinden bir çalışma başlatıldı. Ancak bizim talebimiz 30 ton” ifadelerini kullandı. Demir, “Bu 30 tonluk sütün her gün Domaniç bölgesinden toplanarak cezaevinde kurulacak mandıraya getirilmesi yönünde bir çalışma yapılmasını istedik. Bu çalışmanın amacı Domaniç bölgesinden toplanacak sütlerin standart fiyat üzerinden satın alınmasıdır. Böylece süt üreticileri desteklenmiş olacak. Aynı zamanda piyasada farklı bir aktörün devreye girmesiyle sütü ucuza almak isteyen firmaların da regülasyonu sağlanmış olacak.”
MAHKUMLAR MESLEK EDİNİP, PARA KAZANACAKLAR
Cezaevinde toplanan sütlerin değerlendirilme aşamalarını da anlatan Demir, şöyle devam etti: “Cezaevlerinde her gün binlerce hükümlüye yoğurt, ayran ve peynir gibi süt ürünleri alınıyor. Bunlar dışarıdan ihale yoluyla satın alınıyor. Biz dedik ki; bu ürünler dışarıdan alınmasın” dedi. Demir, “Cezaevinin içerisinde kurulacak mandırada kendi sütünü, kendi yoğurdunu, kendi ayranını, kendi peynirini üretsin. İmalat maliyeti üzerinden de diğer cezaevleri bu ürünleri Domaniç Cezaevi’ndeki mandıradan satın alsın” ifadelerini kullandı.
“KENDİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAKLAR”
Bu sistemin yaygın etkisine dikkat çeken Demir, “Bozüyük’teki, Tavşanlı’daki, Kütahya’daki cezaevleri bu tüketim malzemelerini dışarıdan almak yerine, kendi içlerinde üretilen yerden satın almış olacak. Bu proje içeride cezasını çeken hükümlülerin boş durmaması, ekonomiye kazandırılması ve meslek sahibi olmaları açısından çok önemli. Aynı zamanda içerideyken belli bir maaş karşılığında çalışarak kendi paralarını kazanmaları da sağlanacak” şeklinde konuştu. Demir, “İnşallah Domaniç Cezaevi’nde kurulacak mandıra ile kadar mahkumların hayata kazandırılması, meslek sahibi edilmesi ve üretime katılması sağlanmış olacak” dedi. Projeye verdikleri destek nedeniyle teşekkür eden Demir, “Bu konuda Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç’a hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bakan Yardımcımız Ramazan Can’a da birebir ilgilendiği için ayrıca teşekkür ediyorum.”
ZAFER HAVALİMANI İÇİN DÖNÜŞÜM PORJESİ
Zafer Havalimanı’nın zarar ettiği yönündeki eleştiriler üzerine kapsamlı bir dönüşüm projesi yürütüldüğünü belirten Milletvekili Demir, havalimanının Türkiye’nin havacılık ve lojistik alanında stratejik merkezlerinden biri haline getirileceğini söyledi.
Zafer Havalimanı’na uçak bakım atölyesi (145 Bakım Atölyesi) kurulacağını belirten Demir, burada uçakların teknik bakımlarının yapılacağını, bunun yanı sıra Türkiye’de ilk olacak uçak söküm tesisinin de Kütahya’da hayata geçirileceğini söyledi.
YENİ ADLİYEYE EK BİNA ÇALIŞMALARI
Adliye binasıyla ilgili yeni planlamaların olduğunu dile getiren AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer de, adliye binası ve Domaniç Cezaevi’nin Adalet Bakanlığı nezdinde yapılan yakın takip sonucu tamamlandığını ifade etti.
Mevcut adliye arkasındaki boş alan için vatandaşları ve meslek mensuplarını yormayacak çözümler üzerinde çalışıldığını da aktaran Biçer, yapılacak çalışmanın yakından takip edileceğini söyledi.
Kütahya genelinde yapılacak sosyal konutlara ilişkin de bilgiler paylaşan Biçer, Simav Organize Sanayi Bölgesi ile Kütahya Zafer Organize Sanayi Bölgelerine ilişkin bilgiler vererek Kütahya’nın bu alanda büyük bir ilerleme kaydettiğini sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN


