Kütahya’da bulunan Perşembe Pazarının ön cephesinin de kapatılarak daha korunaklı hale getirilmesi için gerekli olan ihalenin yapıldığı bildirildi.
Semt pazarlarının etrafının kapatılması çalışmalarına uzun yıllar önce başlanan Kütahya’da merkez pazaryeri karmaşası sürerken Fatih Mahallesi Semt pazarı için sevindirici haber geldi.
Üç cephesi kapalı olan pazaryerinin ana caddeye bakan kısmı olan ön cephesinin de kapatılıyor.
Kütahya Sebzeciler ve Pazaryerleri Odası Başkanı Hakan Akdaş, Perşembe Pazarının ön cephesinin kapatılmasına ilişkin ihalenin Kütahya Belediyesince yapıldığını duyurdu.
İhale sonucunda ilgili firma tarafından pazarın kapalı hale getirileceğini belirten Akdaş, “Özellikle kış şartlarında pazaryerlerimiz oldukça soğuk oluyor. Pazarcı esnafımızın daha iyi şartlarda hizmet edebilmesi ve pazardan alış veriş yapan vatandaşlarımızın da daha korunaklı bir yerden alış veriş yapabilmeleri adına Perşembe Pazarımızın da açık olan ön cephesinin kapatılması için girişimlerimiz sonuç verdi. Kütahya Belediyesince bu iş için ihale yapıldı. İnşallah en kısa zamanda pazarımızın ön cephesi de kapatılacak” diye konuştu.
Yapılacak çalışmanın pazarcı esnafı ile vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Akdaş, çalışmada emeği geçen Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Başkan Yardımcısı Osman Ortaçlı, Fen işleri Müdürü Ali Taşkın ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.
Öte yandan merkezde Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan pazaryerinin yeni yerine ne zaman yapılacağı ise merak ediliyor.
RAMAZAN DOĞAN


