Kütahya’da, kas erimesi hastalığı (DMD) teşhisi konulan 4 yaşındaki Metehan’ın ailesi, yurt dışında yapılacak olan tedavisi için hayırseverlerden destek bekliyor.
Yaklaşık 1,5 yıl önce oğulları Metehan’ın öksürük ve terleme şikayeti ile hastaneye başvuran Kadir-Ümran Selvi çifti, sevk edildikleri Eskişehir’de yapılan biyopsi sonucu evlatlarının DMD hastası olduğunu öğrendi.
Hastalığın teşhisi ile birlikte araştırmalara başlayan Selvi ailesi, Dubai’deki bir merkezde tedavinin yapıldığını öğrenerek merkezle irtibata geçti.
Tedavi masrafının 3 milyon dolar olduğunu öğrenen Selvi aile, çocuklarının tedavisi için Kütahya Valiliği’nin onayıyla yardım kampanyası başlattı.
Yardım kampanyası ve tedavi süreci ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan 39 yaşındaki baba Kadir ile 34 yaşındaki anne Ümran Selvi çifti, hastalığı tamamen şans eseri öğrendiklerini söyledi.
Yardım kampanyasını yaklaşık 2 hafta önce başlattıklarını ve Kütahya’da DMD tanısıyla yardım kampanyası başlatan ilk aile olduklarını dile getiren Selvi, şunları söyledi: “Tedavi masrafının 3 milyon dolar olduğunu öğrendikten sonra kampanyaya karar verdik. İnşallah bütün Türkiye duyacak. Tüm Türkiye’den destek bekliyoruz. Biz Kütahya’nın çocuğuyuz. Bu evlat da Kütahya’nın evladı. Önce Kütahya’nın büyükleri, iş adamları bize el uzatırsa inşallah onların sayesinde bütün Türkiye’de bize el uzatacağına inanıyoruz. Tedavide kullanılacak ilaç Amerikan menşeili bir ilaç. Ama Dubai’ye ulaşmak daha kolay ve ucuz oluyormuş.”
Zorlu bir süreç yaşadıklarını da aktaran Selvi, “Bizim elimizden gelen bir şey yok, yardım etmelerini istiyoruz her konuda maddi manevi. Evladımızı yaşatabilmek için ellerinden ne geliyorsa yapmalarını istiyoruz. Şu an iç organlarına bir zararı yok ama ilerleyen yaşlarında olacak. Haftanın üç günü fizik alıyor ve hareketlerini yaparken zorlanıyor biraz. Ben kardeşimi kaybettim bir de evlat acısı yaşamak istemiyorum” diye konuştu.
Evlatları için sosyal medyada da hesap açtıkların, vatandaşlardan yardım ve destek beklediklerini de kaydeden Selvi, “Açtığımız sosyal medya hesabını takip ederek bize destek olabilirler. DMD.metehan sosyal medya hesabında bin takipçi olmadan canlı yayın açamıyoruz. Bu nedenle takip etmeleri çok önemli.” diye konuştu.
DMD tanısını duyduklarında yıkıldıklarını anlatan anne Ümran Selvi de, hiçbir anne-babanın böyle bir acı yaşamaması temennisinde bulunarak Metehan ile birlikte üç evlatlarının bulunduğunu, büyük kızında skolyoz olduğunu, ortanca oğlunda ise herhangi bir hastalık olmadığını dile getirdi.
Yardım etmek isteyen vatandaşlar
Türk lirası için 25 0001 2009 5270 0001 2215 50 nolu,
Euro için 55 0001 2009 5270 0035 1046 62,
Dolar için 28 0001 2009 5270 0023 0101 21 Iban numaralarına yardımlarını gönderebilir.
Ayrıca aile ile iletişime geçmek isteyen vatandaşlar, 0 537 448 33 35 nolu telefondan baba Kadir Selvi’ye ulaşabilir.
RAMAZAN DOĞAN


