SOSYAL KONUTA YOĞUN İLGİ

Başvuruları geçtiğimiz günlerde başlayan 500 bin sosyal konut projesi Kütahya’da büyük ilgi gösteriliyor. Birçok vatandaş başvuru yapabilmek için banka şubelerine adeta akın ediyor.

KÜTAHYA’YA 11474 KONUT YAPILACAK
TOKİ’nin 500 bin sosyal konut kampanyası için başvurular 10 Kasım günü açıldı. e-Devlet üzerinden de yapılan başvurular için Kütahya’da birçok kişi ilgili banka şubelerinde yoğunluk oluşturuyor.
Günün erken saatlerinde ilgili bankaların şubelerine gelen vatandaşlar, ev sahibi hayali ile başvurularını gerçekleştiriyor.
Yoğun ilginin olduğu Sosyal Konut Projesiyle Kütahya il merkezinde 1174 konut yapılması planlanıyor.
KİMLİK NUMARASI SIRALAMASI
İki yöntemle yapılacak başvurularda vatandaşlar dilerse e-Devlet üzerinden, dilerse Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Emlak Katılım Bankası şubelerinden başvuru gerçekleştirebiliyor.
e-Devlet kanalında yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçmek amacıyla, başvuruların başladığı ilk beş gün kimlik numarasının son rakamına göre başvuru sistemi uygulanıyor.
Buna göre başvuruların ilk gününde TC kimlik numarası “0” ile bitenler, 11 Kasım: “2” ile bitenler, 12 Kasımda da “4” ile bitenler başvuru yaptı.
Bugün de TC kimlik numarası “6” ile bitenler, yarın ise “8” ile bitenler e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilecek. 15 Kasım itibarıyla ise tüm vatandaşlar kimlik sınırlaması olmadan başvuru yapabilecek.
BAŞVURU ŞARTLARI
Sosyal Konut Projesine başvurmak için gerekli şartlar ise şöyle: Son 1 yıldır ikamet şartı, Hane geliri 127 bin lirayı geçmemeli, Üzerine kayıtlı konut bulunmamalı, Aynı haneden 1 kişi başvurabilir. Öncelikli Kategoriler: 3 ve üzeri çocuklu aileler, Gençler (1995 sonrası doğanlar), Şehit ve gazi aileleri. Projeye son başvuru günü ise 19 Aralık olarak duyuruldu.
RAMAZAN DOĞAN

Bir Cevap Yazın

Kütahya Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin