Okul servis şoförlerine ve servis rehber personeline eğitim

Kütahya’da, taşıma yoluyla eğitime erişim yönetmeliği gereği servis şoförlerine ve servislerde görev yapan rehber personele jandarma ve emniyet ekiplerince eğitim verildi.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Germiyan Salonu’nda düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Köse, verilen eğitimlerin önemine değindi.
Servislerde can taşındığını ve hiçbir öğrenciye en ufak bir zarar gelmesini istemediklerini belirten Köse, bu eğitimlerin şoförlerin ve rehber personelin bilinçlenmesinde hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.
Geçtiğimiz hafta yaşanan servis kazasına da değinen Şube Müdürü Hüseyin Köse dikkatsizliğin, aşırı hızın, alkolün kazalara neden olduğunu, önlemler alarak kazaların önüne geçilebileceğini belirtti, kazasız, sorunsuz bir eğitim öğretim yılı olmasını diledi.
Köse, eğitime katılanlara ve eğitimleri gerçekleştiren personele teşekkür etti.
Programda jandarma ve emniyet personeli sunumlarla şoförleri ve rehber personeli bilgilendirerek eğitimlerini tamamladı.
HABER MERKEZİ

Bir Cevap Yazın

Kütahya Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin