Antika mezatlarına ilgi artıyor

Kütahya’da belirli zamanlarda düzenlenen antika mezatlarına ilgi her geçen gün artıyor.

Kütahya Antikacılar Derneği tarafından Balıklı Mahallesi’ndeki mezat salonunda düzenlenen antika eşya mezatları, antika eserler ile antika severleri buluşturuyor.
Haftanın belirli günlerinde gerçekleştirilen mezatta onlarca eser el değiştirirken antika eserlerin yanı sıra, değerli eşyalar da sergileniyor.
Dernek Başkanı Adem Akgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, mezatlara olan ilginin her geçen gün arttığını belirterek şunları kaydetti: “Birbirinden kıymetli eserler mezatlarda satılıyor. Antikasever mezatlarımıza çok ilgi gösteriyor. Ayrıca mezatı merak ederek gelen vatandaşlar da bir sonraki mezata muhakkak geliyor ve birisinde illa ki bir ürün satın alıyor.”
Mezatların dernek binasında süreceğini ve herkesin mezatlara katılabileceğini de kaydeden Akgün, “Tüm antika severleri, elinde bu tür eser ve ürün bulunanları mezatlarımıza davet ediyoruz” diye konuştu.
Mezata getirilen ürünlerin değerine göre açılış ücretinin 500 lira olduğunu da aktaran Akgün, ürünün değerine ve ilgi görmesine göre fiyatının arttığını sözlerine ekledi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ

Bir Cevap Yazın

Kütahya Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin