Öğrenciler bursluluk sınavı heyecanı yaşadı

91

Kütahya’da, ilköğretim, ortaöğretim ve lise hazırlık sınıfı öğrencilerinin, burs alabilmek için katıldığı 2024 bursluluk sınavı gerçekleştirildi.

Resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk hakkından faydalanabilmeleri için her yıl düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın (İOKBS) saat 10.00’da düzenlendi.
Sınav için okullara gelen öğrenciler ve aileler büyük heyecan yaşadı.
Saat 10.30’dan itibaren öğrenciler sınav salonlarına alınırken öğrenci yakınlarının okul dışındaki heyecanlı bekleyişi başladı.
Sınavda 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerine dörder seçenekli 80 soru soruldu ve 100 dakika süre verildi.
9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru soruldu ve 120 dakika süre verildi.
Sınav süresinin tamamlanmasının ardından öğrenciler yaşadığı heyecanı aileleri ile paylaştı.
Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilere yönelik yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), özellikle maddi olanakları sınırlı fakat akademik olarak başarılı öğrencilere devlet veya özel kurumlar tarafından sunulan burslardan yararlanma fırsatı sağlıyor. Sınav sonuçları ise 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren https://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilmesi bekleniyor.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir