KÜLTÜR ŞEHRİNDE TARİHİ SERGİ

81

Kütahya’da Kültür ve Turizm Haftası dolayısıyla kortej yürüyüşü yapıldı, Frig medeniyetine ait desenlerin çeşitli objelere işlendiği serginin açılışı yapıldı.

SEVGİ YOLUNDA KÜLTÜR COŞKUSU
Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Cumhuriyet Caddesinde düzenlenen kortej yürüyüşüne Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Vali Yardımcısı Fikret Zaman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Ellerinde Türk bayraklarıyla marş ve müzikler eşliğinde yapılan yürüyüşe vatandaşlar ilgi gösterdi.
Zafer Meydanı’nda tamamlanan yürüyüşünden ardından Halk Oyunları ekibi tarafından gösteri sunuldu.
Gösteri, izleyicilerden büyük alkış aldı.


AVM’DE TARİHİ SERGİ
Buradaki programdan sonra ise Kütahya ve Eskişehir Olgunlaşma Enstitüleri tarafından hazırlanan ve Frig medeniyetinin kullandığı çeşitli desenlerin çini, seramik ve kıyafetler ile çeşitli objelere işlendiği serginin açılışı yapıldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, hafta dolayısıyla birçok etkinlik düzenleyerek kültür ve turizm haftasını dolu dolu geçirmeye gayret ettiklerini belirtti.
Yapılan etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür eden Ünal, “Tarihte bilinen en eski medeniyetlerden olan Frig Medeniyetinin izlerini taşıyan sergiyi açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kültür ve turizm şehrimize değer katacak etkinlikleri inşallah hep birlikte düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi.
Hafta dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından açılışı yapılan sergi gezildi.
Serginin yarın akşama kadar izlenime açık olacağı öğrenildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir