KÜTAHYA ŞEHİR HASTANESİ’NDE
HASTA KABULÜNE BAŞLANDI

191

Yapımı tamamlanan Kütahya Şehir Hastanesi, tıbbi cihazların test süreçlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından hastaları kabul etmeye başladı.

Sabah saatlerinden itibaren polikliniklere müracaat eden hastalar ilgili birimlerde muayene edildi.
Vali Musa Işın ve beraberindeki protokol üyeleri, hastanenin ilk kabul gününde vatandaşlarla görüşerek incelemelerde bulundu, ilgililerden bilgi aldı.
HASTANENİN RESMİ AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPACAK
Vali Musa Işın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel bir ayda mutlu bir anın yaşandığını belirtti.
Şehir Hastanesi için Kütahya halkının çok sabrettiğini dile getiren Işın, şunları söyledi: “Sabırlarından dolayı halkımıza teşekkür ediyorum. Elde olmayan nedenlerden dolayı hastanemizin hasta kabulü bugüne kalmış. Gerek pandemi gerekse başka süreçler hastaneni geç açılmasına neden olduğunu öğrendik. Buraya oldukça büyük bir maliyetle modern bir tesis yapıldı. Bu proje Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinde durduğu ve önem verdiği bir projedir. İnşallah hastanemizin resmi açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız yapacaktır. Vatandaşlarımızı da daha fazla bekletmemek adına hastanemizden hizmet almaya başladık. Bütün denemeler ve testler yapıldıktan sonra çok şükür bugün bu hizmete hep beraber kavuştuk.”
Işın, Sağlık Bakanlığı tarafından Kütahya ’ya 600 yatak kapasiteli ikinci bir hastane daha yapılacağını, o hastanenin de Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde hizmet vereceğini de sözlerine ekledi.
180 BİN METREKARE KAPALI ALAN, 610 YATAK KAPASİTESİ BULUNUYOR
Hastane hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç ise şunları dile getirdi: “Hastanemiz iki ayrı yerleşkeden oluşuyor. Ana yerleşkemiz 510 yataklı. Yoncalı Termal Merkezi’nde de 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanemizle birlikte toplamda 180 bin metrekare kapalı alanımız var. 122 poliklinik ve müştemilatıyla beraber poliklinik katlarında 180 odamız var. Ana binamız 2 kule ve bir anakor dediğimiz yapıdan oluşuyor. Görüntüleme merkezimiz, MR cihazımız, tomografi, röntgen ve ultrason cihazlarımız anakor bölümünde bulunuyor. 510 yatağımızın 79’u yoğun bakım yatağı. Hastanemizde 20 ameliyathanemiz mevcut. Bütün bunlarla birlikte bugün itibariyle vatandaşımıza hizmet veriyoruz.”
İLK SAATLERDE 500 HASTANIN İŞLEMİ YAPILDI
Şu ana kadar 500’ün üzerinde hastanın işlemlerini tamamladıklarını kaydeden Başhekim Hasan Emre Aydın da, “Hastanemizdeki ellinin üzerinde poliklinikte hekim arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Yatış için de servislerimizi planlamıştık. Şu an üç hastamızın yatışı oldu. Şimdilik cerrahi ve dahili birimler olarak iki branşta da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gün içerisinde de planlamasını yaptığımız hastalarımızın ameliyatlarını yapacağız.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir