CHP Genel Başkanı Özel
Kahveci için destek istedi

460

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisince Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen Kütahya Halk Buluşması’nda yaptığı konuşmada, Kütahya’nın Ege Bölgesi’nin küçülen ve göç veren kenti olduğunu, verimli ovaların kaderine terk edildiğini savundu.

Yıllardır Cumhur İttifakı partilerinin yönettiği Kütahya’da doğal gaz sorununun olduğunu belirten Özel, CHP’nin yönettiği Eskişehir, Antalya, İzmir, İstanbul, Mersin gibi kentlerde bu durumun yaşanmadığı öne sürdü.
Çiftçilerin ve emeklilerin durumuna da değinen Özel, 2002 yılında en düşük emekli maaşının asgari ücretin 1,5 katı olduğunu, şimdi ise 0,59 asgari ücret düzeyinde bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Geçen sene 7 bin 500 lira emekli maaşıyla 375 litre mazot alınıyordu, bu sene 10 bin liralık emekli maaşıyla sadece 245 litre mazot alınıyor. Aradaki fark 130 litredir. Emeklinin cebinden eğer traktöre koyarsan 2 depo, arabaya koyarsan 3 depo mazot geçen seneden bu seneye emekliden çalınmıştır. Daha önce bir kısmını söylemiştim. Örneğin ‘Mal varlığımı seçildiğimde belediyenin kapısını asacağım’ diye taahhütname imzalayacaklar. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partili belediyeler kadın hakları konusunda, kadınların eşit temsili konusunda, kadına karşı şiddette tavizsiz olma konusunda, kadınların belediyecilik hizmetlerinden yararlanırken ve esnafta kadınların hayatlarını kolaylaştıracağı konuda kreşler yaparak sosyal yaşama katma konusunda, kadın istihdamını artırma konusunda taahhütte bulunacaklar. Hayvan hakları konusunda taahhütte bulunacaklar. Çağdaş belediyeciliğin gerektirdiği gençlerin talepleri konusunda taahhütte bulunacaklar. Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler kişilerin dini inancı, mezhebi, etnisitesi, doğduğu yer, ırkı ve yine hangi siyasi görüşe bağlı olduklarına bakılmaksızın belediye hizmetlerini eşit sunacaklarına ve belediyelerin kapılarını herkese tam olarak ardına kadar açacaklarına söz verecekler. Cuma günü Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının kamuoyuna açık taahhütlerini, mal bildirimlerinden başlayıp eşit hakça hizmeti kimseyi ayırmadan sunacaklarına kadar taahhütnameleri belediye başkanlarımıza gönderiyoruz. Bu hizmetleri sunacakların kentte ve bizim başımızın üstünde yeri var. Onlara inanıyoruz, güveniyoruz.”
Seçimlere kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan Türkiye ittifakı olarak hazırlandıklarını da aktaran Özel, “Türkiye ittifakı renklerini ellerinizdeki ay yıldızlı al bayraktan alır. Türkiye ittifakı milli takım kazanınca kim seviniyorsa onlarla birliktedir. Türkiye ittifakı, filenin sultanları şampiyon olunca onlarla birlikte ağlayanların, onlarla birlikte gülenlerin, Türkiye’yi sevenlerin ittifakıdır. Bizim ittifakımızda korkmak yok, korkutmak yok. Bizim ittifakımızda kötü söz yok. Bizim ittifakımız, Kütahya’yı kucaklayan, Türkiye’yi kucaklayan ittifaktır. Rengi kırmızı beyaz.” dedi.
CHP Kütahya Belediye Başkan adayı Eyüp Kahveci de projelerini anlattığı konuşmasında şunları söyledi: “Değerli arkadaşlar, pandemiden sonra beyin göçü vermeye başladık. Okuyup memleketi terk etmek isteyen kardeşlerimiz için geliyoruz. Bu memleketi terk etmiyoruz. Bu memleket hepimiz, geliştirmeye borcumuz var. Kadınlarımıza borcumuz var. Emeklilerimize borcumuz var. Bu vatana borcumuz var. Bu millete borcumuz var değerli arkadaşlar. Bugün yerel seçim için bütün adaylar ortaya çıktı. Meclis üyeleri hazırlandı. İl Genel Meclisi üyeleri hazırlandı. Adayların tamamına saygımız var. Şahsiyetleriyle ilgili hiçbir şey söylemiyorum. Ancak 1868 yılına tarihi dayanan Kütahya Belediyesi’nin 55 tane başkanının hayatta olanlarına sağlık, sıhhat, afiyet diliyorum. İki tane de aday var içinden. Onlar da bugün yine aday. Belediye başkanlığı yapmış. Değerli şahsiyetler ancak diyorum. Ben onlardan daha iyi hizmet etmek üzere geliyorum. Onlardan daha iyi bir şekilde Kütahya’yı kalkındıracağım. Onlardan daha iyi bir şekilde Kütahya’ya dokunacağım diyorum. 20 yıldır denediniz. Denenmişin, denemeye ihtiyaç var mı? Arkadaşlar yıkanılmış suyla tekrar banyo yapar mısınız? Hayır. O zaman şunu yapmanız gerekiyor. Biz Kütahya’ya projelerimizi yayınladık. Kütahya’yı önce arkadaşlar planlamak lazım.”
CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya da bir konuşma yaparak 31 Martta Kütahya’yı CHP’nin halkçı belediyesiyle buluşturacaklarını söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Genel Başkan Özel’e Kütahya çinisi takdim etti.
Konuşmasının ardından Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci ve diğer adaylarına destek isteyen Özgür Özel, kentten ayrıldı.
Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, sivil toplum kuruluşları ile düzenlediği kahvaltılı toplantıya davet edilen gazetecilerin hangi kritere göre davet edildiği, edilmeyenlerin ise yine hangi kriter baz alınarak edilmediği ise merak konusu oldu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir