Kök hücre bağışı için seferber oldular

236

Kütahya’da lösemi teşhisi konulan 12 yaşındaki kız çocuk için başlatılan kök hücre bağış kampanyasına Türk Kızılay Kütahya Kadın Kolları üyeleri de destek verdi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde lösemi tedavisi gören 12 yaşındaki kız çocuk için vatandaşlar adeta seferber oldu.
Kızılay Kütahya Şubesi kan bağış tırı hastane bahçesinde kök hücre bağışında bulunmak isteyen vatandaşları kabul etti.
Çocuğun babası Bekir Gülcük, kızına iki yıl önce lösemi teşhisinin konulduğunu söyledi.
Teşhisin ardından tedavilere başlandığını ancak hastalığın tekrarladığını dile getiren Gülcük, şunları kaydetti: “Kızımın doktoru ilik nakli olması gerektiğini söyledi. Biz ve doktorları ilik arayışına geçtik. Sağ olsun bu konu için herkes seferber oldu. Ben tüm halkımızı sadece benim kızım için değil, tüm hastalar için donör olmaya davet ediyorum.”
Kütahya Kızılay Kadın Başkanı Semra Tozaraydın, Kızılay Kadın Gönüllüleri olarak kampanyaya destek için geldiklerini belirterek, “Kan bağışı yapmayı ihmal etmeyelim. Bir kan üç can anlamına geliyor. Ramazan’dan önce kan stoklarımızı tamamlamak için tüm Kütahya halkını kan bağışı merkezlerimize bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Eskişehir Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi ekipleri de Kütahya’da küçük kız için kök hücre donör çalışması başlattı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir