Kütahya protokolünün Duscart buluşması

230

Kütahya’da düzenlenen programla kent protokolü Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) Duscart takımı ve takıma destek veren firma temsilcileri ile bir raya geldi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa, kent protokolü ile Yerli ve milli İHA projesiyle TEKNOFEST’te 2 yıl üst üste birincilik elde eden ve elektrikli araçlarıyla Türkiye birinciliği kazanan DUSCART ekibi ve ekibe destek olan firma yetkilileri katıldı.
Vali Musa Işın, programda yaptığı konuşmada, ekibi başarılarından dolayı tebrik ederek şunları söyledi: “Bu tür güzel toplantılar bizleri mesut ediyor. İnşallah hem sizler hem de bizler, güzel projelerin başlangıcında veya sonuçlarında bir araya gelmeye devam ederiz. Sizler bizim gözde kuşağımızsınız. Sizi tebrik ediyoruz. Siz böylesine güzel bir şeye gönül koyduktan sonra bizim ne maddi ne de manevi geri durmamız mümkün değil. Her zaman yanınızdayız. Bir devletin en önemli meselesi savunma sanayisinin güçlü olmasıdır.”


“GENÇ MUCİTLERİN ÇALIŞMALARI BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKTIR”
Türkiye’nin savunma sanayisinde yaptığı çalışmaların gurur verici olduğunu da aktaran Işın, şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak son 20 yıldaki büyük hamlelerimizden en önemlisi savunma sanayisinde atılan adımlardır. Türkiye, bugün savunma sanayisinde yüzde 85 kendi yerli ve milli sanayisini kullanıyor. Bu bizim için kıvanç vesilesidir. Sizler gibi genç mucitlerin çalışmaları Türkiye’nin milli savunma sanayisine katkı sağlayacaktır.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerlileştirme çalışmalarına büyük önem verdiğini de kaydeden Işın, Türkiye’nin kısa bir süre içerisinde savunma sanayisinde yüzde yüz yerlilik oranına ulaşacağını da sözlerine ekledi.


“DUSCART EKİBİNİ CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM”
Belediye Başkanı Alim Işık ise elektrikli araçlarıyla Türkiye birinciliği kazanan DUSCART ekibini tebrik ederek her zaman kendilerini destekleyeceklerini söyledi. Işık, “Değerli genç kardeşlerim ve sponsorlarımız, DUSCART ekibini canı gönülden kutluyorum. Beş yıl boyunca elimizden gelen imkanlar doğrultusunda size destek vermeye çalıştık, yine desteklemeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.


“ÜNİVERSİTEMİZİN SİZE OLAN DESTEĞİ ARTARAK DEVAM EDECEK”
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da, şunları kaydetti: “Gençlerimize imkan tanınması halinde ortaya çıkarabilecekleri muazzam faydanın en güzel örneği, ortaya koyulan elektrikli ve otonom araç projemiz. Devletimiz tarafından yıllardır dile getirilen ve etkili politikalarla desteklenen yerli teknoloji hamlemiz son olarak yerli savaş uçağımız KAAN’ın göklere çıkmasıyla önemli bir seviyeye ulaştı. Bu gelişmeler, hem siz değerli öğrencilerimizin hem de ülkemizin çeşitli sektörlerinde üretim yapan herkesin inandığı takdirde ne kadar başarılı olabileceğimizi bir kez daha gösterdi. Sizler de DUSCART olarak TEKNOFEST ve onun öncesindeki pek çok yarışmada elde ettiğiniz başarıyla üniversitemizin adını defalarca duyurdunuz. Saydığımız bu başarılara katkı veren DUSCART takımımızı tebrik ediyor, sponsor firmalara teşekkür ediyorum. Üniversitemizin size olan desteği artarak devam edecek.”
Programda konuşan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin de Duscart takımını başarılarından dolayı tebrik etti ve sponsorlara teşekkür etti.
Protokol üyelerine araçlarının teknik özellikleri hakkında bilgi veren öğrenciler, daha sonra DPÜ DUSCART’ın elde ettiği başarılardan ve gelecekteki hedeflerini anlattı.
Program, sponsorlara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir