KÜTAHYA ÇİNİSİ İÇİN
4 MİLYON AVROLUK PROJE

391

4 milyon avroluk Avrupa Birliği destekli Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi ile Kütahya çinisinin tasarım, üretim ve marka algısı geliştirilecek.

AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI BÜYÜKELÇİ NİKOLAUS MEYER- LANDRUT KÜTAHYA’DA
Kütahya Belediyesinin yararlanıcısı olduğu, Zafer Kalkınma Ajansı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Çiniciler Fotoğrafçılar ve El Sanatları Esnaf Odası ve Dumlupınar Üniversitesi’nin ortağı olduğu Avrupa Birliği fonlu IPA II Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yürütülen Kütahya’da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi hakkında incelemelerde bulunmak üzere Kütahya’ya gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, beraberindeki heyetle proje paydaşları ile çini üretim atölye ve fabrikalarını gezdi.
Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ı da ziyaret eden Meyer-Landrut, AB destekli projenin Kütahya’da sahiplenilip özenle yürütüldüğünü görme fırsatı yakaladığını belirtti.


NİKOLAUS MEYER- LANDRUT PROJE PAYDAŞLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
Projenin tanıtım toplantısına katılan ve sıcak ev sahipliğinden dolayı Başkan Işık’a teşekkür eden Meyer-Landrut, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Çini yapımını burada gördükten sonra ne kadar etkilendiğimizi ifade etmek istiyorum. Kütahya’yı ziyaretimizde aslında sektörle ilgili farklı aktörleri ziyaret etme şansımız oldu. Fabrika ziyareti yaptık, sanatçılarla görüştük. Ayrıca küçük firmalarla da görüşme şansına sahip olduk. Bunun yanı sıra bizim de destek olduğumuz AB finansmanlı projenin ne kadar iyi bir şekilde ilerlediğini görme şansı elde ettim. Proje paydaşlarının projeyi nasıl coşkulu bir şekilde sahiplendiğini, projeyi özenle yürüttüklerini gördüm. Zaten bunlar da bir projenin iyi ilerlemesinin ön koşulunu oluşturuyor. İnanıyorum ki bu proje hem sektörün hem de kendisinin ilerlemesine ve gelişimine katkı sağlayacaktır.”


“KÜTAHYA VE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE”
Projenin amacına ilişkin de bilgiler veren Meyer-Landrut, şöyle devam etti: “Bu projenin amacı, Kütahya’da çini ürünleri açısından tasarımın, üretimin ve aynı zamanda marka algısının geliştirilmesini sağlamak. Bu hem dijitalleşme hem de yaratıcılığın desteklenmesi yoluyla gerçekleştirilecek. Bunun neticesinde de sektörün gelişimine katkıda bulunulmasını amaçlıyoruz. Üretim geliştiği zaman burada aynı zamanda istihdama ve gelirin artmasına da katkı sağlayacak. Bu nedenle bu Kütahya için önemli bir proje. Aynı zamanda bizler için de önemli bir proje. Çünkü Avrupa Birliğinin değer zincirine katkı sağlayacak. Biz aynı değerler zincirini paylaşıyoruz. Bu bakımdan da rekabetin ve rekabet gücünün artmasını arzu ediyoruz. Bu anlamda tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.”


“KÜTAHYA’YI ÇİNİ İLE DÜNYAYA TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Belediye Başkanı Alim Işık ise, Kütahya’yı çini ile dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini dile getirerek şunları kaydetti: “Bu kapsamda Avrupa Birliği Seramik Şehirleri Ağı’na Kütahya Belediyemizin öncülüğünde Türkiye’deki diğer 8 belediyeyle birlikte gerekli hazırlıklarımızı yaptık. O süreç devam ediyor. Ayrıca yine Avrupa Birliği sanat rotasına girmek üzere de resmi müracaatımızı yaptık. Yani Kütahya Türkiye’nin Avrupa Birliği nezdindeki temsilcisi olarak bu alanda iyi bir yol aldı. Bunun devamını diliyoruz.”
4 milyon avro tutarında ve tamamının hibe niteliğindeki projenin Kütahya’ya katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir