DEĞERSİZLEŞTİRME KÜLTÜRÜNDEN ACİLEN VAZGEÇMEMİZ LAZIM

266

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Esin Güral Argat, “Kütahya’da hepimizin değersizleştirme kültürü var. Bundan hızla hep birlikte kurtulmamız, çıkmamız lazım. Biz Kütahya olarak önemli ve değerli olan her şeye sahibiz. Kütahya’yı öyle bir anlatıyoruz ki, sanki Kütahya’da hiçbir şey yokmuş gibi algılanıyor, belli bir süre sonra biz de böyle görmeye başlıyoruz” dedi.

“ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLAN HER ŞEYE SAHİBİZ”
KUTSO Başkanı Argat, Kütahya’nın her şeye sahip olduğunu ve bu değerleri ortaya çıkarmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Kütahya’da hepimizin değersizleştirme kültürü var. Bundan hızla hep birlikte kurtulmamız, çıkmamız lazım. Biz Kütahya olarak önemli ve değerli olan her şeye sahibiz. Kütahya’yı öyle bir anlatıyoruz ki, sanki Kütahya’da hiçbir şey yokmuş gibi algılanıyor, belli bir süre sonra biz de böyle görmeye başlıyoruz. Yok yok diye diye kendimiz de yok sanıyoruz. Aslında Kütahya’da her şey var. Eksik veya az olabilir ama Kütahya’da öyle yok yok denilecek durumda da değiliz.”

“KÜTAHYA’YA ÖNCE BİZ SAHİP ÇIKACAĞIZ”
“Kütahya’mızın ekonomisi, sanayi alt yapısı, ticareti, üniversitesi, her şeyimizle çok kıymetliyiz” diyen Argat, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Organize Sanayi Bölgelerimiz giderek genişliyor, yatırımcı almaya devam ediyor. Kütahya’da eko sistem gelişimi sayesinde her şey üretilebiliyor. Otomotiv yan sanayisi, tekstil, savunma sanayi gibi birçok üretim alanı burada yapılabiliyor. Bu ekosistem nedeniyle her yerde olabilecek bir şey değil. Kütahya’ya önce biz sahip çıkacağız. Kütahya kalkınma yolunda emin adımlarla ilerleyen ve gelişmişlik düzeyine gelmiş şehrimiz. O nedenle hep beraber bu değersizleştirme kültüründen kurtulup önce var olduklarımızı net bir şekilde görmemiz ve kıymetini bilmemiz lazım. O değerleri de görerek de bunun üstüne ne koyabiliriz diye çalışmaya da devam edeceğiz. Hep birlikte ve vazgeçmeden.”


“KÜTAHYA’DA ÜRETİLEN KÜTAHYA’YA DEĞER KATACAK”
Kütahya’da sanayi anlamında oldukça güzel yapıldığını ve bundan Kütahya’nın faydalanabilmesi için de çalıştıklarını anlatan Argat, “Kütahya’nın ihracat rakamlarına baktığımızda, Kütahya’da gerçek üretilen ile ihracat rakamları birbirini tutmuyor. Bunun nedeni de şirketlerin merkezi Kütahya’da olmadığı için dolayısıyla ihracatlar da şirketin merkezi olan yere yazılıyor. Biz göreve geldiğimizden itibaren bunu her yerde konuşmaya başladık. Dedik ki bu ihracatın Kütahya’ya yazılması lazım. Kütahya’da firmalar gelir sağlıyorsa o sağlanan gelirin Kütahya’da sayılması gerekiyor. İşin ihracat kısmını çözdük. İhracat rakamları işin yapıldığı yerde sayılmaya başladı. Kütahya’nın ihracatı 750 milyon dolarlara geldi. Onu net bir şekilde görüyoruz. Aslında üretimin de burada sayılması lazım. Üretimin burada sayılması demek yerel yönetimlerin gelirlerden faydalanması demek. Dolayısıyla Kütahya sıralamalarda da hak ettiği yerde olabilecek. Gelecek teşviklerde de hakiki nitelikli yatırımda almaya başlayacak. Peşinde olduğumuz konuların neticeye ulaşması için sonuna kadar takip ediyoruz ve çok önemli bir kısmını da neticeye ulaştırıyoruz.” diye konuştu.
Bunun yanında hep istihdam konusu konuşuluyor. Ancak Kütahya’da ve Türkiye’de nitelikli veya niteliksiz işgücüne ulaşmak oldukça güç. Finansman erişimine erişmek ne kadar zorsa işgücüne erişmek de aslında o kadar zor. Bu anlamda Kütahya’nın acilen göç alması lazım, almaya da başladı.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir