20 yılda 188 milyon fidan

556

Kütahya’da Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla oluşturulan 100. Yıl Cumhuriyet Ormanına 2023 adet fidan dikimi yapılırken 20 yılda il genelinde 188 milyon fidanın toprakla buluşturulduğu kaydedildi.

20 YILDA 188 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” dolayısıyla Çalca Mahallesi Ağaçlandırma Sahasında düzenlenen program, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil yaparak Kütahya’daki ağaçlandırma faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Müdür Erdal Dingil, kentte 2002-2022 yılları arasında 65 milyon adet fidan dikildiğini, 123 milyon fidanın tohumdan elde edildiği ve toplamda 188 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu belirtti.

KÜTAHYA GENELİNDE 29 BİN FİDAN DİKİLDİ

Bu yıl fidanları cumhuriyete nefes olabilmek için toprakla buluşturduklarını aktaran Erdal Dingil, “2023 yılı sonbaharında 1 milyon 300 bin fidan toprakla buluşturulacak. 11.11.2023 yılı Milli Ağaçlandırma Günü olan bugün ise 12 ilçe ve il merkezimizde, 71 adet lokasyon ile 43 hektar sahada 29 bin adet fidan toprakla buluşturuyoruz. Bulunduğumuz bu alanda da siz değerli konuklarımızla birlikte 3 hektar sahada 2023 adet fidanımızı dikeceğiz.” diye konuştu.

“CUMHURİYETİ SEVMEK ÇOK ÇALIŞMAKLA OLUR”

Törende konuşan Kütahya Vali Vekili Fikret Zaman ise, cumhuriyeti sevmenin önemine değinerek cumhuriyeti sevmenin çok çalışmakla, fidan dikmekle, üretmekle olduğunu vurguladı.

Milli Ağaçlandırma Gününün amacının geleceğe nefes olabilmen ve insanlara fidan ve ağaç sevgisini yeniden hatırlatmak olduğuna işaret eden Zaman, “Bilindiği gibi Milli Ağaçlandırma Günü’nün bu yıl ki teması, Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes olarak belirlendi. Cumhuriyeti sevmek ve onu korumak lafla olmaz. Üretmekle, fidan dikmekle, okumakla, okutmakla,  büyük Atatürk’ün dediği gibi çok çalışmakla olur. Burada bizler ormanın ve ağacın bir ülkenin en önemli değerlerinden olduğu bilinciyle 7’den 70’e, birlik içerisinde elimizden geleni yapmalıyız. Kütahya’mız orman varlığı açısından oldukça iyi bir seviyede. Bunu daha da ileriye taşımalıyız.” ifadelerini kullandı.

Kütahya Atatürk Ortaokulu öğrencisinin ağaç sevgisini anlatan şiirini okumasının ardından protokol üyeleri ile öğrenciler ve vatandaşlar fidan dikimi yaptı.

Orman sahasında fidanlarla yazılmış 100. Yıl yazısı dikkat çekti. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir