‘Kendimizi anlatabilirsek kazanacağız’

1177

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kütahya Belediye Başkan Adaylarının Ahmet Tekdemir olduğunu açıkladı. Akşener, “Eğer kendimizi anlatabilirsek, ben iddia ediyorum aday olmuş arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu milletimizin tensipleriyle, teveccühüyle kazanacaklar.” dedi.

Akşener, kentteki bir otelde düzenlenen “Kütahya Teşkilat Buluşması”nda yaptığı konuşmada, İYİ Parti için seçmenin velinimet olduğunu söyledi.

Akşener, İYİ Parti’nin güçlü kadroya sahip olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün yerel seçimlerden başlayarak bu ülkenin üçüncü bir seçeneğini yani İYİ Parti’yi milletimizin tercihine sunmak üzere yeniden kuruluş ayarlarımıza döndük. Çünkü biz onun için kurulmuştuk. Eğer belediyelerimizde doğru ulaşabilirsek, milletimize ulaşabilir, kendimizi anlatabilirsek, ben iddia ediyorum aday olmuş arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu milletimizin tensipleriyle, teveccühüyle kazanacaklar. Hırsızlık yapmadan, yandaş kayırmadan, kendisini zenginleştirmeden, çalmadan, çırpmadan, çaldırmadan, ahlaklı davranarak, ‘iyi’ belediyeciliği ve sosyal belediyeciliği hayata geçirerek örnek olacak arkadaşlarımız. İnşallah 2028’de bu ülkeyi biz yöneteceğiz. İlk defa uzun aradan sonra bu ülkedeki yanlışlardan hesap sorulup ve yamuklukların düzeltildiği bir döneme girilecek.”

Akşener, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirerek, şöyle konuştu: “Bir kişinin her şeye karar verdiği, bir kişinin herkes hakkında hüküm verebildiği bir sistem. Yani bugün sayın Erdoğan seçildi bu sistemde, yarın bir başkası seçildiğinde bugün sayın Erdoğan’ı gaza getirenler, bütün kötülüklerin anası bu tek adam sistemi sebebiyle onun olduğu o sistemde bir tarafta acı çekenler, bir tarafta malı götürenlerin olduğu bu sistem 2028’de bir başkasını seçtiğinde bu sistem öyle bir sistem ki bu sefer bu taraf aynı acıları çekecek. Bu taraf da malı götürmeye kalkacaksa eğer bu ülke batar.”

Türkiye’nin yarısından fazlasının şu anda asgari ücret ile 15 bin lira arasında maaşla çalıştığını dile getiren Akşener, şunları kaydetti:  “Bu ülke böyle yönetilemez, bu böyle sürdürülemez. Bakın bizi bölemediler ama bu zengin fakir arasındaki fark o kadar açıldı ki, o gençler aradaki bu korkunç farkı gördükleri süre içerisinde önce bu ülkeye olan bağlılıkları gidecek. Sonra bu ülkeyle ilgili hayalleri gidecek. Ondan sonra da ülkeden gitmek isteyecekler. Onu başaramıyorlarsa bu ülkede öfke dolu gençler olacak. İkinci problemimiz daha var. En az bunun kadar önemli. O da sığınmacı istilası. Bir taraftan sığınmacılar bir taraftan bu gelir düzeyindeki aşırı farklılık, kolay para kazanma ve gençlerimizin umutsuzluğu. Ben buradan sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Milletimizin sesi olarak sesleniyorum. Sayın Erdoğan, bu gençleri gör kardeşim. Sen bu ülkenin Cumhurbaşkanısın. Bu gençleri gör. Bu aradaki farkı gör.”

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Sayın Erdoğan, sayın Ali Yerlikaya iyi gidiyor, onun ellerini de sakın ola tutma. Çünkü bu ülke neredeyse Kolombiya’ya doğru dönüyor. Böyle bir şey olmaz. Kızlarımızın içinde bulunduğu şartları bir bilseniz büyükşehirlerin periferisinde yaşayan çocuklarımızın, kızlarımızın hangi tehditler altında olduğunu bir bilseniz, bunlara önlem al. Hukuk da sensin, kuvvet de sensin. Madem bu tek adam sistemini talep ettin. Gereğini yap sayın Erdoğan. Biz inşallah İYİ Parti olarak bu hür ve müstakil olarak girdiğimiz belediye seçimlerinde Allah’ın izni, Cenabıhakk’ın inşallah nasibi, milletimizin teveccühüyle adaylarımız belediyeleri alacak ve biz o belediyelerde öncelikle işte helal kazancın ne kadar önemli olduğunu ve ‘iyi’ belediyeciliğin nasıl olduğunu göstereceğiz milletimize.” ifadesini kullandı.

Akşener, konuşmasının ardından partisinin Kütahya Belediye başkan adayı Ahmet Tekdemir’i tanıttı.

Bu arada Akşener, program öncesinde partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Cumhuriyet Caddesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi, Zafer Meydanı’nda da partisinin standına uğradı.

Akşener program kapsamında Alayunt Mahallesini de ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakini kadınlar Akşener’e gözleme ikramında bulundu. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir