Baz istasyonları kurulumunda kriterlere uyuluyor mu?

570

Kütahya’da, gelişen teknoloji ile birlikte sayıları hızla artan baz istasyonlarının insan sağlığı açısından oldukça zararlı olduğu bilinirken baz istasyonlarının kaçının kriterlere uygun faaliyet gösterdiği ise bilinmiyor.

Baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik zararlı ışınlarının insan sağlığı açısından ne tür hastalıklara yol açtığı artık toplumun hemen her kesimi tarafından biliniyor.

Yasa ve yönetmelikler gereği çocuk kreşi, çocuk bahçesi, cami, toplumun ortak kullanım alanlarının en az 500 metre uzağında olması gereken bu tehlikeli cihazlar, okul, hastane, spor kulübü gibi önemli yerlere birtakım paralar karşılığı takılabiliyor. Kütahya’nın birçok noktasında yer alan baz istasyonlarının ise kriterlere uygun faaliyet gösterip göstermediği ise merak konusu. Kanser başta olmak üzere birçok hastalığa yol açtığı gerekçesiyle insanların yoğun yaşadıkları yerlere baz istasyonlarının kurulmaması gerektiği uzmanlar tarafından sıklıkla dile getirilen baz istasyonlarının, Kütahya’da bu kritere ne derece uyulduğu ise tartışılıyor. AHMET ORUÇ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir