Gençler bağımlılıkla mücadele için yürüdü

470

Kütahya’da yaklaşık bin lise ve üniversite öğrencisi bağımlılığa karşı yürüyüş yaparak farkındalık mesajı verdi.

Yeşilay Kütahya Şubesi ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen “Sağlık İçin Bir Adım At” temalı yürüyüşün katılımcıları, Kütahya Valiliği önünde bir araya geldi.

Vali Yardımcısı Fikret Zaman, yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, bağımlılıkla sadece kişilerin, ailelerin değil, bütün kurumların, sivil toplum kuruluşları ve toplumun hep beraber mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Bağımlılıklardan kurtarma mücadelesinde en büyük destekçilerinin Yeşilay olduğunu belirten Zaman, “Bütün kurumlarımızla düzenli olarak bir araya gelip bu konuda neler yapıyoruz, neler yapmamız gerekiyor, hedeflerimizi konuşuyoruz. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

????????????????????????????????????

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin ise “Sağlık, sadece hastalıkların olmadığı şeklinde değil, fiziken, ruhen ve bedenen iyi olmak şeklinde tarif edilmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde son yıllardaki en büyük hastalıklardan birisi maalesef ki bağımlılık. Bu anlamda bağımlılıkla mücadele yürüyüşünü çok önemsiyoruz. Ülkemizdeki gençlerimizle övünüyoruz. Bu yürüyüşler de bizim gençlerimizi ne kadar önemsediğimizin bir göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

????????????????????????????????????

Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal da sağlıklı ve bağımlılıktan uzak nesillerin yetişmesi için herkesi Yeşilay gönüllüsü olmaya davet etti.

Kütahya Spor Lisesi, farkındalık yürüyüşüne yaklaşık 90 öğrencisi ile katılarak “bağımlılıkla mücadelede biz de varız” mesajı verdi.

Daha sonra öğrenciler, kentin yöneticileriyle Atatürk Bulvarı’nda yürüyerek sigara, alkol, uyuşturucu bağımlığıyla mücadeleye destek verdi. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir