AK Parti Kütahya Milletvekilleri: ‘Bakanlık vatandaşlarımızın isteği yönünde karar verdi, hayırlı olsun’

454

Murat Dağına yapılması planlanan maden sahası ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu olumsuz sonuçlanmasıyla ilgili ortak açıklama yapan AK Parti Kütahya Milletvekilleri, “Vatandaşlarımızın, çevremizin korunması ve doğamızın tahrip edilmemesine yönelik talebi doğrultusunda istişarelerde bulunduğumuz Murat Dağı’ndaki bu faaliyete ilişkin verilen bu karar hayırlı olsun” dedi.

Gediz İlçesi Karaağaç Mevkiinde yapılması planlanan Altın–Gümüş Madeni Kapasite Artırımı ve Kırma Eleme Tesisi Projesi’ne ilişkin başvuru sonuçlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu İnceleme ve Değerlendirme Komisyonuna yapılan başvuruda, Murat Dağında yapılması planlanan projenin su toplama havzasında olduğu ve su kaynaklarına zarar vereceği, bölgenin turizm potansiyeli ile tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin olumsuz etkileneceği, ayrıca Kütahya Gediz Murat Dağı Termal Turizm Merkezi sınırları içerisinde kalan kısımlarda madencilik faaliyetlerinin yürütülmesinin, bölgede yürütülen turizm amaçlı faaliyetleri ve çalışmaları olumsuz etkileyeceği belirtildi. Komisyon tarafından planlanan faaliyetin oluşturacağı olumsuz çevresel ve sosyal etkileri değerlendiren Komisyon, “Altın-Gümüş Madeni Kapasite Artırımı ve Kırma-Eleme Tesisi” projesi hakkında ÇED Yönetmeliğinin 14’üncü maddesi gereğince “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumsuz” kararı verildi.

AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir yaptıkları ortak açıklamada; Bakanlık tarafından verilen ÇED raporunun hemşehrilerine hayırlı olması temennisinde bulundular.

Milletvekilleri açıklamasında, “Komisyon tarafından daha önce son şekli verilen, Bakanlıkta ve Kütahya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde hemşehrilerimizin görüşlerine açılan ilgili ÇED Raporu sürecinin Bölge Milletvekilleri olarak takipçisi olduk. Sayın Bakanımız ve ilgili Bakanlık yetkilileri ile vatandaşlarımızın, çevremizin korunması ve doğamızın tahrip edilmemesine yönelik talebi doğrultusunda istişarelerde bulunduk. Sonuç olarak projeye ilişkin Bakanlık olumsuz rapor verdi. Hemşehrilerimiz adına Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Murat Dağı’nda çevremizin, doğamızın korunmasına yönelik karar hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. BÜLTEN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir