Zafer’e bir eleştiri de Yeniden Refah Partili Altınöz’den

1156

Partisinin Kütahya programına katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Zafer Havalimanı’nın zarar ettiğini öne sürerek, “İyi bir şey yapalım derken yanlış bir şey yapılıyor ve ondan sonra işin içinden çıkamıyoruz” dedi.

Kütahya’da fabrika özelleştirmeleri ile birlikte olumsuzlukların yaşandığını, yapılan Zafer Havalimanın da bu olumsuzluktan nasibini aldığını dile getiren Altınöz, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kütahya’da 17 fabrika kapandı bir de havalimanı açıldı. Fabrikaları kapatıyorsunuz, havalimanı açıyorsunuz. Rahmetli Erbakan Hocamız derdi ki “Her ile bir havalimanı lazım.” Kütahya’ya, Uşak’a, Afyon’a da havalimanı lazım. Ortaya bir havalimanı yapıldı, tamam hayırlı olsun. Öyle bir havalimanı yapıyorlar ki, AK Parti yöneticileri diyorlar ki “Cebimizden bir kuruş çıkmıyor.” Helal olsun, AK Parti yöneticileri hakikaten başka bir gezegenden gelmişler, “Cebimizden bir kuruş çıkmıyor” diyorlar ama 85 milyonun cebinden bu para çıkıyor. AK Parti yöneticilerinin cebinden bir kuruş çıkmıyor, bu doğru. Ama 85 milyon vatandaşın cebinden çıkıyor. Bunu hangi kafa gerçekleştirdi. Ona Nobel ödülü vermek lazım. Yani bir Havalimanı yapıyorsunuz uçuş garantisi veriyorsunuz. 2023’ün ilk 2 ayında uçuş garantisi 220 bin kişi. Uçan yolcu sayısı 3 bin 900 kişi. Sapma yüzde 98. Bunu hangi ileri zekalı arkadaş hesap etmiş, bunu sormak istiyorum. Bunu hepimiz ödüyoruz. Bu havalimanına 20244’e kadar da ödenecek rakam 208 milyon Euro. Cebinizden bir şey çıkmıyor, peki bunu kim ödüyor. Biz ödüyoruz, yazık günah değil mi? Maden böyle yap-işlet-devret yapıyorsunuz, havalimanı elbette yapılsın. Peki niye çalışmıyor bu havalimanı? Çalışmamasının sebebi şu; siz 17 fabrikayı satıyorsunuz, bu fabrikalarda istihdam artması gerekirken azalıyor. Yıllar önce 5 bin kişinin çalıştığı fabrikada şimdi 185 kişi çalışıyor. Aksine burada 5 bin kişinin 20 bine çıkması lazım.”

Yeniden Refah Partisi olarak Kütahya’da yapacakları çalışmalardan da söz eden Altınöz, “Bizim Kütahya’da öncelikle yapacağımız çalışmalar var. Mesela burada sağlık turizminin geliştirilmesi lazım. Dünyanın farklı ülkelerinde termal turizm noktalarına giden katma değeri yüksek turizm hareketliliği var. Bizim de burada bunu yapmamız, zengin turistleri buraya getirmemiz, bu turizm hareketini Kütahya’da başarmamız mümkün. Kütahya’nın termal su kalitesi, Türkiye’nin birçok şehri ile kıyaslandığında çok daha sağlığa faydalı ve birinci sınıf olarak nitelendirilen bir termal suyumuz var. Bunu biz niye değerlendiremiyoruz. Bu konuda mesela bizim geçmişteki belediyecilik çalışmalarımızda bu güzel hizmetler yapıldı. Şimdi inşallah Yeniden Refah Partisi olarak Kütahya Belediyesini ve diğer belediyeleri de aldığımız zaman bu hizmetlerimizi tekrar hayata geçireceğimizi de ifade etmek isterim.” diye konuştu. EMİR BAKİ ULUDOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir