ZAFER Bölgesi’nde Siber Güvenlik Uzmanları yetişecek

654

Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak illerinden oluşan TR33 Bölgesi’nde faaliyet gösteren Zafer Kalkınma Ajansı, “Siber Vatan Programı” kapsamında üniversiteler arasında işbirliği yaparak Siber Güvenlik Uzmanları yetiştirilmesine destek verecek.

 Türkiye’nin siber güvenlik alanında insan kaynağının geliştirilmesi ve genç istihdamının artırılması amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Siber Vatan Programı” kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı ile TR33 Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında iş birliği yapıldı.

Program ile ilgili Zafer Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamada, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022-2023 teması olarak belirlenen “Genç İstihdamı” temasına da hizmet edileceği ifade edilerek şu bilgilere yer verildi: “Program, Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla üniversite öğrencilerinin dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını teşvik etmek ve desteklemek amacıyla geliştirilen programda Program kapsamında siber güvenlik, bilgisayar, mobil cihazlar ve diğer akıllı cihazların programlanması için algoritma ve yazılım dili konularında teknik eğitimler verilecektir. Siber Vatan Programının ilk aşamasında  “Beyaz Şapkalı Hacker ve Temel Linux” eğitimleri; ikinci aşamasında ise “Sızma Testi” eğitimi verilecek.”

Açıklamada eğitimlerin il bazlı 45 öğrenci ile sınırlı olduğu vurgulanarak başvurular ile ilgili detaylı bilginin bölge üniversitelerinin kariyer merkezlerinden alınabileceği belirtildi. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir