İncik suyuna ilgi devam ediyor

954

Kütahya’da geçtiğimiz yıllarda sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle kapatılan ve arıtma işlemlerinin ardından tekrar açılan incik suyu çeşmelerine ilgi devam ederken birçok vatandaş içme suyunu çeşmelerden doldurduğu su ile karşılıyor.

İNCİK ÇEŞMELERİ DOLUP TAŞIYOR

Kütahya’nın farklı noktalarında akmaya devam eden incik suyu çeşmeleri vatandaşların adeta akın ediyor.

Kütahya’da Atatürk Bulvarı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde bulunan incik suyu çeşmesi günün her saati neredeyse hiç boş kalmıyor.

Evlerindeki musluk suyu yerine içme suyu olarak incik suyunu tercih eden birçok vatandaş, damacana ve şişelerle çeşmelerin bulunduğu alana araçlarıyla gelerek dolum yapıyor.

İncik suyunun doğal su olduğunu, bu yüzden tercih ettiklerini belirten vatandaşlar, “Yıllardır evimizin içme suyunu incik suyu çeşmelerinden karşılıyorum. Türkmen Dağı’ndan getirilen bu su oldukça sağlıklı ve içimi çok güzel. Su birkaç yıl önce arıtılarak verilmeye başlandı. Bu işlemin, suyu daha güvenli içmemiz için yapıldığını düşünüyoruz. Bu yüzden bazen günlük bazen de birkaç günlük içme suyumuzu buradan temin ediyoruz.” dedi.

ÇEŞMELER SEMBOL, TEMİZ TUTULMALI

İncik suyunun Kütahya’nın sembolü olduğunu belirten diğer bir vatandaş da çeşmelerin temiz kullanılmasını ve zaman zaman gerekli bakımların yapılmasını istediklerini belirtti.

Vatandaşlar, türkülere konu olan ve ünü il ve ülke sınırlarını aşan Kütahya’nın pınarlarına yaklaşık 10 köyü geçerek ulaşan incik suyunun daha fazla noktaya ulaşmasını talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

Diğer yandan uzmanlar Kütahya’da musluk sularının ciddi oranda sertlik oranı taşıdığını, sağlık için kaliteli su tüketiminin oldukça önemli olduğunu vurguluyor. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir