TRT’den lise öğrencilerine gazetecilik eğitimi

759

TRT’nin “Gençler İçin Gazetecilik” eğitim programına katılan lise öğrencileri düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Kütahya Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesinde J4J Mobil Gazetecilik Atölyesi eğitimleri düzenledi.
Üç günlük eğitim programına katılan 80 öğrenciye hikaye anlatıcılığı, saha yapımcılığı ve mobil gazetecilik konularında dersler anlatıldı.
Derslerde öğrendiği bilgiler ışığında kısa videolar çeken öğrencilerin içerikleri izlenerek puanlama yapıldı.
Puanlama sonucu kendilerine “Grup Gündem” ismini veren öğrencilerin hazırladığı “Şeker Konağı” videosu birinci seçildi.
Gruba, uluslararası geçerliliği olan sertifikalarını ve hediyesini Vali Yardımcısı Aydın Börü takdim ederk öğrencileri tebrik etti.
“Gençler için Gazetecilik” Projesi Koordinatörü Alpay Arı, RT bünyesinde 2017 yılında “Herkesin bir hikayesi var” sloganıyla dünyanın dört bir tarafında gerek soydaş ve yabancılar gerekse Türkler için eğitimler gerçekleştirdiklerini söyledi.
Proje ile şu ana kadar yaklaşık 3 bin öğrenciye ulaştıklarını dile getiren Arı, şunları kaydetti:
“Projeyi daha önce mülteci kamplarında yürütmüştük, şimdi tüm insanlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Çünkü TRT özü ve sözü insan olan bir kurum. Projemizle gazeteciliğin temel dersleri yer alıyor. Montaj, hikaye anlatıcılığı gibi derslerin yanı sıra eğitime katılan öğrenciler dezenformasyon konusunda da bilgi sahibi olabiliyor. Bugüne kadar yaptığımız programlarla ilgili çok güzel dönüşler alıyoruz. İnşallah daha fazla öğrenciye ulaşmayı da hedefliyoruz.”
Benzer bir eğitim programını pandemi sürecinde uzak olarak düzenlediklerini hatırlatan okul müdürü Ahmet İren de, “Eğitim öğrencilerimiz için oldukça faydalı oldu. Öğrencilerimiz buarad bir ürün ortaya koydular. Eğitimler öğrencilerimizin meslek seçiminde de bir farkındalık oluşturdu. Bu anlamda eğitimi düzenleyen TRT ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Eğitime katılan öğrencilerden Gülendam Zeynep Kılıç, eğitimle gazeteciliğin ve haberciliğin zorluklarının farkına vardığını belirtirken Özge Kahraman ise eğitimler sayesinde farklı yeteneklerini keşfettiğini ifade etti.
Program sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, TRT ekibine Teşekkür Belgesi taktim ederken Projesi Koordinatörü Arı da Vali Yardımcısı Börü ve Başyiğit ile okul müdürü İren’e TRT’nin nostalji radyosunu hediye etti. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir