Yakupoğlu’nun evi de müze oldu

856

Geçtiğimiz aylarda Maltepe Mahallesi’ndeki evinin yanında yapımı tamamlanarak açılan müzenin ardından Kütahyalı merhum ressam, neyzen, tezhip ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu’nun doğduğu evi de restore ettirilerek müzeye dönüştürüldü.

Saray Mahallesinde Dumlupınar Üniversitesi tarafından restore ettirilen iki katlı tarihi ev Ahmet Yakupoğlu müzesine dönüştürüldü ve yapı halkın hizmetine sunuldu.
Açılış törenine Belediye Başkanı Alim Işık, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, öğretim görevlileri, Yakupoğlu’nun öğrencileri ve yakınları katıldı.
Rektör Kızıltoprak, Ahmet Yakupoğlu’nun Kütahya için büyük bir değer olduğunu dile getirdi.
Belediye Başkanı Alim Işık, “Ben bu şehri merhum iki Ahmet’in şehri olarak tanımlıyorum. Birisi Ressam Ahmet Yakupoğlu, diğeri de Hisarlı Ahmet. Bu iki Ahmet, gerçekten bu şehrin dün, bugün ve yarın unutulmayacak hazineleri. İnşallah daha nice Ahmetler çıkar ama Ahmetler kolay çıkmıyor. Ona layık olmaya, gelecek nesillere doğru aktarmaya çalışarak biz de elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Ben, bu şehrin belediye başkanı olmanın onurunun ne kadar yüksek olduğunu özellikle şehrimin ve ülkemin dışına çıktığımda daha rahat anlıyorum. Ahmet Yakupoğlu’ndan bahsedildiği zaman herkes o şehrin belediye başkanı olmamız nedeniyle ayrı bir ihtimam gösteriyor” dedi.
Başkan Işık, Rektör KıIzıltoprak ve açılışa katılanlar, içinde Yakupoğlu’nun eserlerinin de bulunduğu Müzeyi gezdi.
Kütahyalı merhum ressam, neyzen, tezhip ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu, 2 Ekim 2016 günü 96 yaşında vefat etmişti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir