Örnek mahallenin örnek insanından örnek hizmet

725

Kütahya’da, yaptığı çalışmalarla örnek olan ve Türkiye’nin birçok bölgesindeki insanların gönlünü kazanan emekli kütüphane memuru Zeki Aktürk’ün hayırseverlerin desteğiyle oluşturduğu ve şehit polis memuru Ekrem Dereli’nin isminin verildiği kütüphane törenle açıldı.

ŞEHİT POLİSİN İSMİ KÜTÜPHANEDE YAŞATILACAK

Bağışçılar ile hayırseverlerden temin ettiği binlerce kitapla Türkiye’nin birçok ilindeki okullarda kütüphane kurulmasına katkı sağlayan Aktürk yaşadığı Saray Mahallesi’nde, 6 yıl önce Tunceli’nin Pülümür ilçesinde Sikorsky tipi helikopterin düşmesiyle şehit olan polis memuru Ekrem Dereli’nin ismini verdiği kütüphane oluşturdu.

Şehitler Camisi’nin arka kısmında yer alan kütüphanenin açılışı, protokol üyeleri ve çok sayıdaki davetlinin katılımıyla yapıldı.

Açılış kurdelesi İl Müftüsü İrfan Açık’ın dua etmesinin ardından kesildi.

257 OKULA 100 BİN KİTAP DESTEĞİ

Aktürk, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 2008 yılından bu yana bağışçıların desteğiyle Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 257 okulun kütüphanesine katkı sunduğunu anlattı.

Yaklaşık 100 bin kitabı binlerce öğrenciyle buluşmasına vesile olduğunu, son olarak da mahallesinde bir kütüphane oluşturmaya karar verdiğini belirten Aktürk, şunları söyledi: “Kitapların öğrencilerle buluşmasını mahallemize de bir kütüphane kurarak taçlandırmaya karar verdim. Yine hayırseverlerimizin destekleriyle oluşturduğumuz kütüphanemize, daha önce komşum ve yaklaşık 16 yıllık dostum olan, 2017 yılında şehit düşen polis memurumuz Ekrem Dereli’nin isminin verilmesinin uygun olacağını düşündük. Şehidimiz mahallemizin sevilen ve sayılan bir sakiniydi. Bugün hem onun ismini verdiğimiz kütüphanemizi açıyoruz hem de onu rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz.”

PROTOKOL ÜYELERİNDEN AKTÜRK’E TEBRİK

Açılışa katılan Belediye Başkanı Alim Işık, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal da Aktürk’ü gayretlerinden dolayı tebrik ederek kütüphanenin hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kütüphanede en çok kitap okuyanlara hediye takdim etti.

Kütahya’nın birçok bölgesinden gelen davetlilerin yanı sıra mahalle sakinlerinin de yoğun ilgi gösterdiği program, Şehit Ekrem Dereli’nin ruhu için hazırlanan yemek ikramının ardından sona erdi.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir