“Gündüz güneş gece ay olup aydınlatacağız”

856

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, düzenlediği basın toplantısında üniversitelerin şehirlerin can damarı olduğunu, gece gündüz çalışarak Kütahya’yı aydınlatacaklarını, Kütahya’nın sahip olduğu değerlerin tanıtılmasına katkı sunacaklarını bildirdi.

KÖKLÜ BİR ÜNİVERSİTEDE GÖREVE BAŞLADIĞIM İÇİN MUTLUYUM
Türkiye’nin çok köklü bir üniversitesinde göreve başlamış olmanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Rektör Kızıltoprak, DPÜ Bedesten’de gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda, önceliklerini ve hedeflerini anlattı.


REKTÖR KIZILTOPRAK ÖNCELİKLERİNİ SIRALADI
Kızıltoprak, burada yaptığı konuşmasında önceliklerini şöyle sıraladı: “Dünya standartlarında eğitim vereceğiz. Paydaşlarımızla sıkı bir irtibat kuracağız. Sanayi Ticaret Odamız, Milli Eğitim, Kültür Turizm ve Merkezi, hükümetin temsilcileri. Herkesle sıkı bir irtibat kuracağız ve öğrencilerle sıkı bir ilişki içinde olacağız. Kuracağımız irtibat sayesinde iyi öğrencilere adres olacağız. İyi bir üniversite iyi öğrencilerle olur. Akademik çalışmalarımızı standartların üstüne çıkaracağız. Üniversiteler şehrin can damarıdır. Üniversiteler gündüz güneş gece de ay gibidir. Bizler gece gündüz faaliyet göstererek halkımızı aydınlatacağız. Üniversitemizde herkes şapkaları bırakıp içeriye girecek. Herkese eşit davranan bir kurum olacağız. Bu vatanın evlatlarına eşit davranacağız.”


ÖNCELİĞİMİZ TÜRK ÖĞRENCİLER OLACAK
Yabancı öğrenciler konusuna da değinen Kızıltoprak, şöyle devam etti: “Sıralarımızı önce Türk öğrencilere öncelik vereceğiz. Hatta Kütahyalı hemşerilerimizin çocuklarına öncelik vereceğiz. Liseleri gezip iyi öğrencileri okutmaya çalışacağız. Her akademisyenimiz en az bir lisede kendi alanıyla ilgili bir sunum veya konferans düzenleyecek. Öğrencilerimize kendimizi anlatacağız. Bölümlerimiz hakkında öğrencilerimizi bilgilendireceğiz. Sıralarımız boş kalırsa Türk cumhuriyeti öğrencilerimizle ve devletimizin öncelediği ülkelerin öğrencileri ile sıralarımızı dolduracağız. Yabancı öğrenci olmazsa bilimsel çalışmalarımızı üretemeyiz. Yabancı öğrenciler bize önemli ölçüde maddi imkan sağlıyor.”

KÜTAHYA’NIN TANITIMINA DA KATKI SUNACAĞIZ
Üniversite olarak kentin tanıtımına da katkı sunacaklarını kaydeden Kızıltoprak, “Kütahya’nın birçok değeri var. Bunları ön plana çıkması için biz de destek vereceğiz. Şehrin hafızası basındır. Milletimizin devletimin yararına kullanacağız. Bu hafızayı yaşatacağız. Kültür ve sanat çevresinde Kütahya’nın adını daha fazla duyurmalıyız. Dünya çapında sanatçımız var. Dünyaya tanıtacağız.” dedi.
Konuşmasının son kısmında Kütahya Dumlupınar Üniversitesini tercih eden öğrencilere bazı tavsiyelerde de bulunan Rektör Kızıltoprak, üniversitenin kontenjanlarının büyük kısmının dolduğunu da sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir