Kütahya’dan Suriye’ye insani yardım tırı

474

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği işbirliğiyle toplanan yardım malzemeleri Suriye’ye gönderildi.
İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi arasında, Suriye’ye yardım yapılması konusunda imzalanan protokol kapsamında, akademisyen ve idari personelin destekleriyle toplanan yardım malzemeleri, tıra yüklenerek Suriye’ye doğru yola çıktı.
Dernek başkanı Mustafa Yenipazar, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın birçok yerinde sıkıntıların yaşandığını ancak Suriye’de sıkıntının uzun zamandır devam ettiğini belirtti.
Bu anlamda Suriye’ye yardım yapmaya devam ettiklerini dile getiren Yenipazar, şöyle konuştu:
“Suriye’yi bizden ayrı düşünmediğimizden gönül coğrafyamızda bir bütün olduğu için hiçbir zaman unutmuyoruz ve unutturmuyoruz. Allah razı olsun bu anlamda Dumlupınar Üniversitesi bizimle birlikte bir gönül birlikteliği yaptı. O bölgeye yönelik ortak bir hayır faaliyeti başlatmış olduk. İki ay önce Dumlupınar Üniversitesi ile yapmış olduğumuz protokol ile Suriye bölgesine dönük yardım faaliyeti gerçekleştirmek üzere imza atmıştık. Bu protokolün meyvesini bölgeye ulaştıracağız. Bu tırımızın içerisinde hem kullanılacak yatak, ranza gibi ev eşyası hem de giyecek ve yiyecek şeklinde 185 bin liralık bedeli olan bir tırı bölgeye ulaştıracağız inşallah. Tabi sadece bu tırla sınırlı kalmadı bölgeye yapmış olduğumuz briket evler var Kütahya Mahallesi oraya da ciddi destek vermiş oldular. İnşallah bundan sonra bu hayır faaliyetlerini hep birlikte sürdürmeyi hedefliyoruz. Kütahya halkımıza ve diğer kurumlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. ”
Suriye’deki savaş mağdurlarına yardım etmekten dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal da, “Öncelikle İHH temsilciliklerine ve Üniversitemizin değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Böylesi bir günde böyle güzel bir kampanyayı başlattık. İnşallah bu ihtiyaç malzemelerini Suriye’de en ihtiyaç olan bölgeye ulaştıracağız. Bu anlamda öncelikle İHH’ya teşekkür ediyorum. Üniversitemiz akademik personeliyle, idari personeliyle, bütün çalışanlarıyla bu kampanyaya destek verdi. Millet olarak bu sadece günümüzde değil bütün tarihte, bütün dünya da açık ara insani yardım bakımından öndedir. Bu Suriye krizi nedeniyle o gelişmiş ülkelerin hepsinden biz daha fazla insani yardım yaptık. Milletimizin anlayışı ve medeniyeti böyledir.” ifadelerini kullandı.
Uysal, Kütahya olarak o bölgede 150 briket ev yapıldığını ve bunun 10 tanesinin de üniversitenin desteğiyle yapıldığını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından tır bölgeye uğurlandı. AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir