Kütahya için yeni kararlar

582

Kütahya Valisi Ali Çelik Başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulunda yeni kararlar alındı.

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan yeni kararlar şu şekilde;

CUMARTESİ KISITLAMASI SONA ERDİ

Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması 21.00-05.00 saatleri arası, hafta sonu ise Cumartesi günü saat 21.00’de başlayacak Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

65 YAŞ ÜZERİ VE 20 YAŞ ALTI TOPLU ULAŞIM ARAÇLARINI KULLANABİLECEK

65 yaş ve üzeri vatandaşların gün içerisinde 10:00 ila 14:00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşların ise gün içerisinde 14:00 ila 18:00 saatleri arasında sokağa çıkabilmelerine bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı. Ayrıca belirlenen saatlerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı vatandaşların toplu ulaşım araçlarını kullanabilecek.

ETKİNLİKLER 300 KİŞİYİ GEÇMEYECEK ŞEKİLDE YAPILABİLECEK

Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin (genel kurul toplantıları dahil) kişi başı minimum 8(sekiz) m2 alan ayırmak ve  300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek.

NİKAH VE DÜĞÜNLER 50 KİŞİ VE BİR SAATİ GEÇMEYECEK

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünlerin kişi başı minimum 8(sekiz) m2 alan ayırmak,  50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

RESTORAN KAFETERYA VE KIRAATHANELER AÇILDI

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yeme içme yerleri Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen  mesafeye uymak (masalar ve koltuklar arası)  kaydıyla açık ve kapalı alanlarda ayrı ayrı olacak şekilde  yüzde 50 kapasite ile  07.00-19.00 saatleri arasında faaliyetlerini sürdürebilecek. Yüzde 50 kapasite sınırlaması uygulanarak mekanda  bulunabilecek azami kişi sayısının  tespit edilmesine ve 02.03.2021 tarih ve Risk Guruplarına Göre Alınacak Tedbirler konulu İçişleri Bakanlığı Genelgesi Ek-2’de örneği verilen oturma düzeni planının hazırlanarak  müşterilerin içeriden ve dışarıdan rahatlıkla görebileceği şekilde duyuracak. 19.00-21.00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel-al şeklinde, 21.00- 24.00 saatleri arasında da sadece paket servis şeklinde çalışabilecekler.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

Yeni kontrollü normalleşme süreci kapsamında  Milli Eğitim Bakanlığınca illerin risk gurubuna göre belirlenen Yerinde Karar Sürecinde Eğitim Kurumlarının Açılma ve Uygulama Kriterlerine göre yüz yüze eğitim/sınav uygulamasına başlanmasına, ilgili eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarının ders programları, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı kalmak kaydıyla kısıtlamalardan muaf tutulacak.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA NORMAL MESAİ SAATİNE GEÇİLDİ

Kamu kurum ve kuruluşlarında, günlük çalışma başlama ve bitiş saatlerinin 08.30-12.30 ve 13.30-17.30  şeklinde normal düzen ve mesai saatlerine geçildi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir