Kavuncu; “Yüksek riskli şehirler arasındayız”

670

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Sağlık Bakanlığı illerdeki vaka sayısını açıklamaya başladı. Yüksek riskli şehirlerin arasında yer almış durumdayız. Biz şu anda yüksek riskteyiz. Virüsün tamamen yok olması beklenilen bir şey değil ama etkisini azaltması bekleniyor” dedi.

“VAKA SAYISINDA TEKRAR BİR YÜKSELİŞ VAR”
Son zamanlarda vaka sayısında tekrar bir yükseliş gözlemlendiğinin altını çizen KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Normalleşir duruma gelmiştik. Yakınımız hastaneye yatmış, bir kişi virüsten ölmüş gibi söylemler artık uyarıda bulunmuyor vatandaşlarımızda. Hiçbir can kaybı normal değildir. Nice can kaybı, yakın dostlarımız, sağlık çalışanları vefat etti. Her vefat canımızı yaktı. Sağlık Bakanlığı illerdeki vaka sayısını açıklamaya başladı. Yüksek riskli şehirlerin arasında yeralmış durumdayız. Biz şu anda yüksek riskteyiz. Virüsün tamamen yok olması beklenilen bir şey değil ama etkisini azaltması bekleniyor. Kütahya’da tanı artışı, yeni vaka artışı var ama hastanelere yük haline yansımış değil. Servisler normale dönmeye başladı. Keşke vaka sayıları azalsa. Son durum vaka sayısında bir artış var. Ama henüz bu yatan ve yoğun bakıma yansımış değil.”

“MASKELİ BİR YAŞAMI ÖZÜMSEMEMİZ GEREKİYOR”
Maskeli bir yaşamı özümsememiz gerektiğini vurgulayan Rektör Kavuncu, “Uzun bir süre yüzde yüz maskesiz hayat gibi bir düşünceyi unutmamız gerekiyor. Artık hayatımız bu şekilde geçecek. Japon turistler maskeli gezerdi daha önceki zamanlarda. Bizler de neden bu şekilde diye sorgulardık. Artık kendi sağlımız ve toplum sağlığı açısından maskeli yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor.”
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir