Rektör Uysal görevi devraldı

1010

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kütahya Dumlupınar Üniversitesine(DPÜ) Rektör olarak atanan Prof. Dr. Kazım Uysal, görevi Prof. Dr. Remzi Gören’den devraldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR
Prof. Dr. Uysal’ın göreve başlaması dolayısıyla rektörlük binasında devir teslim töreni düzenlendi.
Prof. Dr. Uysal, burada yaptığı konuşmasında, kendisine rektörlük görevini layık gören Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve törene katılanlara teşekkür etti.

“AMACIMIZ HÜR DÜŞÜNEN, ELİNDE ÖLÇÜ VE TARTI OLAN BİREYLER YETİŞTİRMEK”
Görevi süresince katılımcı ve adil bir yönetim biçimi ile DPÜ’yü dünya üniversiteleri arasına taşımayı hedeflediklerini belirten Uysal, şöyle devam etti: “Hür düşünen, insani değerlerle donatılmış, elinde ölçü, tartı olan bireyler yetiştirmek amacındayız. Bu görev üniversitelere düşüyor. Çünkü eğer insanların elinde doğruyu yanlışı tartacak bir ölçü olmazsa o zaman aklını birinin cebine koyar gider dağdan, yardan atlar. İnsani değerler adalettir, doğruluktur, şeffaflıktır. Özellikle bizim kültürümüzde adalete çok vurgu yapılır, adaletle ilgili birçok hadis ve ayet vardır. Allah kendi hukukunun önüne kul hakkını koyar. Yani, ‘Bana karşı borçlarınızı affedebilirim ama kul hakkı ile gelmeyin’ der. Adalet üzerine olmayan hiçbir sistem, millet devam etmez, hiçbir millet yükselmez.”

“YANLIŞ OLMASI DURUMUNDA ‘HOCAM YANLIŞ YAPIYORSUN’ DENİLECEK BİR ORTAM OLACAK”
Katılımcı bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini de kaydeden Uysal, “Yanlış yaptığımız zaman, ‘hocam yanlış yapıyorsun’ diyemiyorsanız eksiklik sizdedir. Eğer bir insan yakınlarına, siyasilere, rektöre yanlış yaptığı zaman, ‘yanlış yapıyorsun’ diyemiyorsa orada hürriyet yok demektir. Dolayısıyla bu kanalları açık tutunca ilerlemenin, yükselmenin, üniversitemizi dünya üniversiteleri arasına getirmenin yolunun buradan geçtiğine inanıyorum.” diye konuştu.

“HERKES FİKRİNİ SÖYLEYEBİLECEK”
Uysal sözlerini şöyle tamamladı: “Herkesin katılımın sağlandığı, herkesin düşüncelerini özgürce söyleyebildiği bir ortam inşa etmek. İnşallah birinci prensibimiz bu olacaktır. Ondan sonrası zaten gelecektir. Bu anlamda hepiniz benim danışmanımsınız. Bütün öğrencilerimiz, akademisyen arkadaşlarımız, bütün Kütahya’daki sivil toplum kuruluşları, insanımız danışmanımdır. Dolayısıyla herkes fikrini, projelerini bize rahatça sunabilecektir. Bunun yolları hep açık olacaktır.”
Görev süresi boyunca DPÜ ve Kütahya için gayret gösterdiğini ifade eden Gören de Uysal’a başarılar diledi.
Tören, Prof. Dr. Uysal’ın, hizmetlerinden dolayı Prof. Dr. Gören’e çiçek ve plaket vermesiyle sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir