Lösemili çocuklar için takı tasarladılar

2199

Kütahya Şehitler Ortaokulunda okuyan öğrenciler, tasarladıkları takıları lösemili çocuklar için satışa çıkardı.

Şehitler Ortaokulunda okuyan öğrenciler, Teknoloji ve Tasarım dersinde gönüllü olarak kurs veren Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Meryem Sarıçiçek’ten öğrendikleri takı tasarımı ile kolye, künye ve benzeri takılar tasarladı.

Yaklaşık 5 ay süren eğitimlerde öğrenciler ile birlikte takı tasarlayan Sarıçiçek, hazırlanan takıları Sera Alış veriş merkezinde satışa çıkardı.

Sarıçiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Öğrencilerin el becerilerini geliştirmek ve onlara bir şeyler üretebilmenin mutluluğunu yaşatmak adına kursumuzda takılar tasarladık. Öğrencilerimizle birlikte yapmış olduğumu el emeği takılarımızın satışını yaparak elde edeceğimiz geliri bir lösemili çocuklar için bağışlamak istedik. Satışını gerçekleştirdiğimiz takılardan elde edilen gelirin tamamı lösemili çocuklara bağışlanacak. Böylelikle öğrencilerimiz hem takılar tasarlamayı hem de iyilik yapmayı öğrenmiş oluyorlar. Bize bu konuda destek veren okul idaremize, öğretmenlerimize, velilerimize ve takılarımızın satışını gerçekleştirmemizde bize kapılarını açan Sera Alış veriş merkezi yetkililerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir