Koruyucu anne Dernek kurdu

1488

Kütahya Koruyucu Aile Derneği Tavşanlı’da oluşumunu tamamlayarak faaliyetlerine başladı.
Devlet koruması altındaki çocukların kurum yerine sıcak aile ortamına kavuşturmayı hedefleyen dernek, vatandaşları bu konuda bilgilendirmek ve Aile Ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı kurum ile vatandaşlar arasında köprü olmak amacını taşıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gönüllülük kavramı ve farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının artırılması amacıyla gerçekleştirilen “Gönül Elçileri Projesi”nin alt programı olan koruyucu aile hizmeti ülke çapında Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı İl Sosyal Hizmetler Müdürlüklerince yürütülüyor.
Bu çerçevede daha çok çocuğun aile sıcaklığına kavuşturulmasına vesile olmak amacıyla Kütahya Koruyucu Aile Derneği (KÜKAD) Tavşanlı’da kuruldu.
Başkanlığını Yasemin Çavdar’ın yaptığı dernek, genel kurulunu gerçekleştirerek fiili olarak faaliyetlerine başladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca, devlet koruması altında olan çocukların kurum bakımı yerine aile ortamında, anne-baba sevgisini tadarak yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla hayata geçirilen program kapsamında Kütahya’da toplam 33 koruyucu aile yanında 43 çocuk yararlanıyor.
KÜKAD şu anda kurumda kalan çocukların da yeni koruyucu ailelerine kavuşturmak için yoğun gayret sarf edecek. Konuyla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 543 456 43 30 nolu Dernek telefonunu arayabilirler. Ayrıca Kütahya Koruyucu Aile Derneği adına açılan facebook sayfasını da takip edebilirler.
Kendiside iki çocuğa koruyucu ailelik Yapan Dernek Başkanı Yasemin Çavdar yaptığı açıklamada, “Kütahya Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı kurum ve evlerde 200’e yakın çocuğumuz var. Devletimiz bu çocuklarımıza en iyi şekilde bakmakta, her türlü ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Fakat aile ortamında sevgi ve değer verilerek büyüyen çocuklar topluma daha iyi uyum sağlamakta ve ileri ki yaşlarında hayata daha güçlü tutunmaktalar. Koruyucu aile hizmet bakım modeli bölgemizde fazla bilinmemekte. Bu yüzden derneğimizin öncelikli amacı bu konuda toplumsal farkındalık yaratmak, koruyucu ailelik sistemini tanıtmak ve kurumla koruyucu aileler arasında köprü görevi yapmaktır. Koruyucu aile; biyolojik aileleri tarafından bakılamayan yada devlet koruması altına alınan çocukların yetiştirilme sorumluluğunu yine devlet denetiminde üstlenen bireylerdir. Sürekli Türkiye’de ikamet eden, en az ilkokul mezunu,25-65 yaş aralığında, düzenli geliri olan, evli-bekar, çocuklu-çocuksuz her Türk vatandaşı koruyucu aile olabilir. 18 yaşından sonra memuriyet hakkı bulunan çocuklarımızın tek eksiği sevgi dolu sıcak bir aile ortamı” ifadelerini kullandı.

DEVLET, ÇOCUKLARIN BAKIM MASRAFLARINI KARŞILIYOR AYRICA KORUYUCU AİLELERE “EMEKLİLİK” HAKKI TANIYOR
Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, koruyucu ailelik sisteminin yaygınlaştırılması amacıyla kimsesiz çocuklara hem yuvasını hem de gönlünü açanlara çok sayıda destek sağlıyor. Koruyucu ailelerde emekliliğe esas sosyal güvencesi bulunmayan ebeveynlerin sigorta primleri karşılanarak, emekli olmalarına imkan tanınıyor. Çeşitli nedenlerle devlet koruması altına alınan ve koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların bakım masraflarından eğitim ihtiyaçlarına, servis ücretlerinden kurs giderlerine kadar neredeyse tüm gereksinimleri devlet tarafından karşılanıyor.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir