5 bin 768 öğretmen adına fidan dikildi

1193

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Bu Fidanı Senin İçin Diktim Öğretmenim Kampanyası” kapsamında Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Kütahya’da görev yapan 5 bin 768 öğretmen adına birer fidan dikildi.

“ÖĞRETMENLERİMİZ İÇİN YARINLARI YEŞERTİYORUZ”

2. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) düzenlenen fidan dikim etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, “Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü olarak yarınların genç fidanlarını yetiştiren öğretmenlerimizin bu anlamlı gününde onların yanında olduğumuzu bilmelerini istedik. Sevgiyle yeni fidanlar yetiştiren öğretmenlerimiz için biz de yarınları yeşertiyoruz. Toplumumuzun en özverili ve en saygıdeğer ögeleri olan öğretmenlerimiz için bugün buradayız. Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü olarak yetiştirdikleri fidanlar gibi hayata kök salacak fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Dünyanın en saygın insanları olan öğretmenlerimizin gününü kutluyor, geleceğimiz olan öğrencilerimizi yarınlara taşıdığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

“GELECEĞE YEŞİL BİR TÜRKİYE BIRAKIYORUZ”

24 Kasım Öğretmenler Gününde öğretmenleri anmak gayesiyle hazırlanan projenin 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirildiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bugün bütün illerimizde bu saatte, bütün öğretmenlerimiz için Orman ve Su İşleri Bakanlığımız fidan dikerek onlara duymuş olduğu şükran ve minneti bu şekilde ifade etmek gibi güzel bir proje gerçekleştiriyor. Biz de 81 ilden biri olarak bu kervanda yerimizi almış oluyoruz. Bizlere hizmet eden, fedakarlık ve sorumluluk mesleğinin sahibi öğretmenlerimiz için ne yapılsa azdır. Onlar bizim çocuklarımızı birer fidan hüviyetiyle, birer çiçek hüviyetiyle yetiştirmeye çalışırken, Devletimiz de onlar adına birer fidan dikerek, gelecekte onların adını yaşatacak yeşil bir Türkiye için katkı sağlamaya çalışıyor. Bizler, öğretmenlerimizin kıymetini bildiğimiz müddetçe geleceğe daha güvenle bakacağız. Bizler yeşil çevrenin kıymetini bildiğimiz müddetçe inşallah gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmış olacağız. Bugün her ikisini bir arada yapıyoruz. Hem öğretmenlerimize duyduğumuz minneti ifade ediyoruz, onlar adına birer tane fidan dikiyoruz hem de yeşil bir çevre bırakarak, gelecek nesiller adına daha güzel bir Türkiye oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kararı alan Orman ve Su İşleri Bakanlığımızı, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugünün asıl kahramanları olan öğretmenlerimizi kutluyor, onları yalnız bırakmayan öğrencilerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmalarının ardından 5 bin 768 adet fidan Kütahya il protokolü, öğretmen ve öğrencilerin de katılımıyla toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim etkinliğine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir