Emet ve Hisarcık Orta Ölçekli Karma Sanayi Sitesi YAP Kooperatifi Genel Kurulu yapıldı

1208

Emet ve Hisarcık orta ölçekli sanayi sitesi yap kooperatifinin genel kurul toplantısına Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Hisarcık Kaymakamı Didem Dinç Özay, Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Emet ve Hisarcık kooperatifi başkanları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

“SANAYİ ATILIMINI ÖNEMSİYOR VE DESTEKLİYORUZ”
Yapılan kongrede Başkanlığa seçilen Abdülaziz Çıbuk kooperatifin hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Kongreye katılan Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, “Emet ve Hisarcık İlçelerimizin belediyelerinin önderliğinde gerçekleştirdikleri sanayi atılımını önemsiyor ve destekliyoruz. İktisada inanan bir insan olarak bölgenin gelişmesinde üretim, katma değer yaratmanın bunu istihdama dönüştürmenin önemi bilinen bir gerçektir. Bizlerde iki ilçemizin birlikteliğinde sanayileşme ve bölgesel kalkınma adına kanunlar dahilinde kaymakamlık olarak her zaman destek vermeye hazırız” dedi.

“İKİ İLÇENİN ORTAK EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİKTİR”
Kongreye katılan Hisarcık Kaymakamı Didem Dinç Özay, “Kooperatif genel kurulu her şeyden önce hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kısa süre içinde göreve başlamamdan sonra gördük ki iki ilçenin ortak en büyük sorunu işsizliktir. Bu sorunu çözmek içinde iki ilçenin istihdam alanında kendini göstermesi gerekmektedir.. Kurulan kooperatifin sanayi alanında öncülük etmesi bölge halkının istihdamına ve yörelerin gelişimine katkı sağlayacaktır. Öncülük eden, destek veren herkese bölgemiz adına teşekkür ediyoruz. Bizler de imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye her zaman hazırız” dedi.
Programdan sonra Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Hisarcık Kaymakamı Didem Dinç Özay, Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan ve beraberindekiler ile birlikte EMKO (Emet Kadın Girişimciler Kooperatifi) ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceleyip bilgiler aldılar.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir